Sabancı Pilsa'yı Hollandalılar'a Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

Sabancı Pilsa'yı Hollandalılar'a Satıyor

Sabancı Pilsa\'yı Hollandalılar\'a Satıyor

Sabancı Holding, Portföyünde Bulunan Yüzde 51.22 Oranındaki Pilsa Plastik Hisselerini Hollanda Merkezli Wavin Nv'ye Satma Kararı Aldı. Satışa İlişkin Anlaşma Dün İmzalandı.

22.11.2007 10:31

Sabancı Holding, portföyünde bulunan yüzde 51.22 oranındaki Pilsa Plastik hisselerini Hollanda merkezli Wavin NV'ye satma kararı aldı. Satışa ilişkin anlaşma dün imzalandı.

Sabancı Holding'ten İMKB'ye yapılan açıklamada, "Hisse devir anlaşmasına göre belirlenen şirket değeri 82 milyon dolardır. Bu değerde kapanış gününde bazı uyarlamalar yapılabilecektir. Hisse senetlerinin devri, ilgili mercilerden alınacak izinler sonrasında gerçekleştirilecektir" denildi.

Sabancı Holding CEO'su Ahmet Dördüncü yaptığı yazılı açıklamada, "Stratejik hedeflerimiz doğrultusunda ana iş alanlarımıza odaklanmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede, paydaşlarımıza değer yaratacak şirket satış  kararlarını zamanı gelince gündeme alıyoruz" dedi.

Türkiye'nin en büyük plastik boru üreticilerinden birisi olan Pilsa Plastik'in 2006 yılı cirosu 89 milyon dolar olarak gerçekleşti. Şirketin cirosunun yüzde 50'sini ihracat gelirleri oluşturdu.

Hollandalı Wavin NV ise 27 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor ve bu ülkelerin 16'sında üretim yapıyor. Toplam istihdamı 6 bin 700 kişi olan şirketin cirosu ise 1.5 milyar euro.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sabancı Pilsa'yı Hollandalılar'a Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement