SAP, Doğu Akdeniz Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika
Ekonomi

SAP, Doğu Akdeniz Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı

SAP, Doğu Akdeniz Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı

SAP, iş yazılımı alanındaki programlarının eğitimi için başlattığı üniversite işbirliği programı dahilinde Doğu Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı

28.04.2011 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkezi Almanya'da bulunan ve 47.500'ü aşkın çalışanı ile dünyanın en büyük iş yazılımı üreten şirketi olan SAP, iş yazılımı alanındaki programlarının eğitimi için başlattığı üniversite işbirliği programı dahilinde Doğu Akdeniz Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Bugün DAÜ VYK Toplantı Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil NADİRİ, İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem TANOVA, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan AMCA, DAÜ Mezunlarla İletişim ve Kariyer Araştırma Müdürü Özlem Avcı, SAP Üniversite İşbirliği Program Yöneticisi Seda HANOĞLU BAYDAR ve SAP ortaklarından KKTC'li işadamları Cüneyt ÇERKEZ ve Ahmet BİLGEN katıldı.

Protokole DAÜ adına Prof. Dr. Halil NADİRİ, SAP Üniversite İşbirliği Programı adına ise Seda HANOĞLU BAYDAR imza koydu. İmza töreninde kısa bir konuşma yapan SAP Üniversite İşbirliği Program Yöneticisi BAYDAR, bu programın öğrenciler için altın bir bilezik niteliğinde olduğunu ifade ederek, DAÜ'yü SAP adına kutladı ve DAÜ ile işbirliği yapacak olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. NADİRİ ise DAÜ'nün uluslararası bir üniversite olduğunu ve bu uluslararasılık özelliğine söz konusu işbirliği protokolü ile bir halka daha eklendiğini ifade ederek, SAP Üniversite İşbirliği Programı'na üye olmanın önemli bir adım olduğunu vurguladı. DAÜ öğrencilerinin eğitimleri sırasında SAP programı ile tanışabilme şansına sahip olacaklarını söyleyen Prof. Dr. NADİRİ, bunun da öğrenciler için büyük bir donanım ve ayrıcalık olacağını ifade etti.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, SAP yazılımını eğitim ve araştırma için kullanacak. Bu işbirliği, Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinin SAP tarafından eğitilmesini, SAP iş yazılımı içerikli ders müfredatlarının geliştirilmesini, mevcut müfredatlara SAP ile ilgili modüllerin entegre edilmesini ve SAP danışmanlık sertifikası sınavlarına hazırlanma programlarını kapsıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencileri SAP programlarını eğitim programında öğrenecek ve mezun olduklarında diğer mezunlar arasında fark yaratabilecektir. İlk aşamada üniversitenin tüm öğrencilerine SAP ERP seçmeli dersi açılması planlanmaktadır. Ayrıca öğrencilere sertifika kazandıracak eğitim verilebilecektir. Bu eğitimler sayesinde öğrenciler SAP ERP nin bütün modülleri hakkında bilgi sahibi olabilecektir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi SAP, Doğu Akdeniz Üniversitesi İle İşbirliği Anlaşması İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement