Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

17.03.2016 15:55

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tarihin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale zaferinin kardeşliğin en önemli olayı olduğunu bildirdi.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tarihin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale zaferinin kardeşliğin en önemli olayı olduğunu bildirdi.

Apaydın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Zaferle sonuçlanan deniz savaşlarının daha sonra gerçekleştirilen kara savaşlarının başarıya ulaşmasında önemli etken olduğuna işaret etti.

Apaydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çanakkale Savaşları, bizim en ağır şartlar altında dahi asla yenilgiyi kabul etmeyeceğimizin, bağımsızlık dışında başka bir alternatifimizin olmadığının dünyaya açık ilanıdır. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale zaferi kardeşliğimizin en önemli tarihi olayıdır.

Çanakkale şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle ve rahmetle anarken kardeşliğimize mutlaka her zamankinden daha çok sahip çıkılmalıdır."

"Kahramanlık destanıdır"

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu da Çanakkale zaferinin tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu bütün dünyaya göstermesi bakımından önemli olduğunu belirtti.

Çanakkale zaferinin azim, fedakarlık ve yiğitlikle örülmüş bir kahramanlık destanı olduğuna işaret eden Nakıboğlu, "Atalarımızın bizlere gururla yad ettiğimiz bir miras olarak bıraktığı bu kahramanlık destanı, bizler için kutsal bir emanettir. Bizlere düşen emanete sahip çıkıp bu kutsal vatanı her yönüyle korumak, yüceltmek ve yükseltmektir. Çanakkale'de kahramanlık destanının baş komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu güzel vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnetle yad ediyor, ruhları şad, mekanları cennet olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika


Advertisement