Sur Yapı 2018 Yılı Ciro Hedefini Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Sur Yapı 2018 Yılı Ciro Hedefini Açıkladı

Sur Yapı 2018 Yılı Ciro Hedefini Açıkladı

İnşaat, AVM ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla 2017'de 1.2 milyar liralık ciro elde eden Sur Şirketler Grubu, 2018 yılı için ise 1.7 milyar lira ciro hedefi koydu.

27.12.2017 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnşaat, AVM ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla 2017'de 1.2 milyar liralık ciro elde eden Sur Şirketler Grubu, 2018 yılı için ise 1.7 milyar lira ciro hedefi koydu.

2017'ye girerken İstanbul'un altı bölgesinde altı yeni proje inşa edeceğini açıklayan Sur Yapı, mevcut projelerine Antalya'daki kentsel dönüşüm hamlesini de ekledi. İstanbul, Antalya ve Bursa'da yer alan 16 farklı projede 23 bin 400 konutluk portföye ulaşan Sur Şirketler Grubu, inşaat, AVM ve enerji sektörlerindeki yatırımlarıyla 2017'de 1.2 milyar liralık ciro elde etti. 2018 yılı için ise 1.7 milyar liralık ciro ve yüzde 40 büyüme hedefi koydu. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "2017 yatırım yılıydı, 2018 üretim ve satış yılı olacak" dedi.

2017 yılında İstanbul, Bursa ve son olarak Antalya'daki 14 satış ofisinde 16 projenin satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Elmas, "Sadece inşaatta 1,800 konut, ofis ve dükkan satışı yaptık. 2017 yılında Excellence Koşuyolu, Tempo City, Topkapı Evleri, YeşilMavi, Muhit ve Semt Bahçekent projelerinin lansmanlarıyla birlikte 'Aynen Öyle', 'Olur Olur Bal Gibi Olur' ve 'Mutlu Evler Türkiye' isimli üç büyük satış kampanyası gerçekleştirdik. Ayrıca Antalya projesinin ön satışlarına başladık.

2017 yılında yatırımlarımızın yanı sıra tamamlanan projelerin de teslimatları gerçekleştirdi.  Yılın ilk yarısında Bursa Nilüfer'de 75 bin metrekare kiralanabilir alanda birçok ulusal ve uluslararası markanın yer aldığı Marka Alışveriş Merkezi'ni hizmete açtık. Yılın son iki ayında ise Güneşli'de Mirage Rezidans ve Sultanbeyli'de İlkbahar projelerinin teslimatlarını yaptık" diye konuştu.

"2018 üretim ve satış yılı olacak"

2017'de yatırımlara ağırlık verdiklerini belirten Elmas, "Yeni yılda üretim ağırlıklı ilerleyeceğiz. Satış ve inşası devam eden projelerimize ek olarak İstanbul'da iki yeni projenin satış ve inşasına başlayacağız. Sancaktepe ve Ümraniye'de konut ve ticari alanlardan oluşan iki yeni proje yatırımı gerçekleştireceğiz. Bu projelerin toplam yatırım bedeli 750 milyon lira olacak" dedi.,

"2018 portföyünün değeri 11 milyar lira"

2018 yılında yeni projelerle birlikte 23 bin 400 konut ve ticari alanın yer aldığı bir portföyü yürüteceklerini belirten Elmas, "Bu yöneteceğimiz portföyün değeri yaklaşık 11 milyar lira olacak. 2018 yılında ise Sur Yapı ve grup şirketleri için toplamda bir milyar 700 milyon lira ciro hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda yatırım yapmaya, üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ayrıca 2017 yılında lanse ettiğimiz altı proje ve faaliyete aldığımız Bursa Marka AVM projemizle birlikte doğrudan ve dolaylı olarak altı bin kişilik ek istihdam sağladık. 2018 yılında ise mevcut istihdamımıza ek olarak sadece Antalya projemizde beş bin kişilik ek istihdam sağlayacağız" dedi.

"Yeni AVM projeleri gündemimizde"

Haziran ayında Bursa'da yer alan Marka AVM projesini hizmete açtıklarını dile getiren Elmas, "Perakende sektöründe çalışmalar 2018 yılında da devam edecek. Çekmeköy-Sancaktepe ve Ümraniye'nin kesişim noktasında yer alan Metrogarden AVM'yi büyütme projesini hayata geçireceğiz. Ayrıca Antalya ve İzmir'de önümüzdeki yıllarda geliştireceğimiz iki yeni AVM projesi üzerinde de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Antalya'ya 70 bin kişilik yeni bir şehir

2017'de Antalya'da ön satış sürecini başlattıkları proje ile ilgili de bilgi veren Elmas, "Türkiye'nin örnek dönüşüm projesi kapsamında Antalya'nın Kepez-Santral bölgesinde yeni bir şehir inşa ediyoruz. bir milyon 300 bin metrekare alan üzerindeki projenin içerisinde 250 bin metrekare üzerinde kurulacak şehir parkı Antalya'nın en büyük parkı olacak. Proje içerisinde konut, ofis, home ofis, dükkan, AVM, otel, hastane gibi faaliyetlerin yer aldığı yaklaşık 19 bin bağımsız bölüm yer alacak. 2018 Mart ayında lansmana hazırlanıyoruz. Antalya'da tahminlerimizin çok ötesinde büyük bir ilgiyle karşılandık. 40 bin civarında ön talep gelince ön satış sürecine başladık. Bu ilgi bizi çok mutlu ediyor. Sadece Antalya değil Türkiye'nin 81 ilinden ve 39 farklı ülkeden talep aldık. 19 bin bağımsız birimden oluşan proje tamamlandığında yaklaşık 70 bin kişinin yaşadığı yeni bir şehir ortaya çıkacak. Bu şehirde 1.3 kilometrelik alışveriş caddesi bölgenin cazibe merkezi olacak. Ayrıca spor, kültür, eğitim ve sağlık kompleksleri bölgede yaşama değer katacak. Sekiz yılda tamamlanması planlanan projeye toplam sekiz milyar lira yatırım yapılacak. Proje süresince Antalya'da doğrudan ve dolaylı her yıl beş bin kişi istihdam edilecek" diye konuştu.

"Sur Enerji tüm projelerinin ihtiyacına denk elektrik üretiyor"

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji'nin yatırımlar çerçevesinde büyüdüğünü ifade eden Elmas, "2017'de Mersin'de yer alan Elmalı RES santrali devreye alındı. 2018 yılının ilk çeyreğinde ise Kurtini RES santralinin devreye alınması planlanıyor. İnşası devam eden diğer enerji projelerini 2019 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Sur Enerji'nin yenilenebilir enerji kaynaklı ürettiği elektrik miktarı, Sur Yapı'nın tüm projelerinin ihtiyacı olan enerjiyi karşılayabiliyor" dedi.

200 milyon liralık sertifika yolda

2018 yılında alternatif finans modellerinin gelişeceğine dikkat çeken Elmas, "Özellikle gayrimenkul sertifikalarının daha aktif kullanıldığı bir yıl olacak. Sur Yapı olarak en az üç projemizde 200 milyon liralık sertifika ihracı düşünüyoruz. Antalya'daki 19 bin birimden oluşan dev kentsel dönüşüm projemiz ve İstanbul'daki iki projemizde bu uygulamayı denemeyi düşünüyoruz" dedi.

(Fotoğraflı) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Sur Yapı 2018 Yılı Ciro Hedefini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi
    15:44 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarına denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Ekipler, kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerde toplu taşıma araçları yönetmeliğine uymayan araçlara cezai işlem uyguladı. Ekipler, vatandaşların toplu taşıma araçlarını sorunsuz kullanabilmesi için denetimlerini sürdürecek.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi
    15:39 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarında Denetim Gerçekleştirdi

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında denetim gerçekleştirdi. Zabıta Daire Başkanlığı, vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirmek üzere özel halk otobüslerinde abonman kart kullanımını denetledi. Denetimlerde resmi evraklar, oturma düzeni ve kart okuma cihazları kontrol edildi. Uygunsuz araçlara cezai işlem uygulandı ve denetimler devam edecek.

  • Samsun'da 113 Kadın Üreticiye Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı
    15:36 Samsun'da 113 Kadın Üreticiye Süt Sağım Makinesi Dağıtıldı

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Samsun'da 113 kadın çiftçiye süt sağım makinesi dağıtıldı. Dağıtım töreninde konuşan yetkililer, kadınların üretim hayatının merkezinde yer aldığını ve bu projenin kadın çiftçilere destek sağlayacağını belirtti. Kadın üreticiler ise süt sağımını elle yapmanın zaman kaybına neden olduğunu ifade ederek, artık daha kaliteli ve sağlıklı üretim yapacaklarını dile getirdi.

  • Çorum'da Üreticilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
    15:35 Çorum'da Üreticilere Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

    Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla yem bitkisi ekiliş alanlarının artırılması projesi kapsamında üreticilere 24 bin 200 kilogram adi fiğ tohumu ve 4 bin 720 kilogram yonca tohumu dağıttı. Dağıtım törenine Vali Yardımcısı Muhammed Gürbüz ve İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin katıldı. Göktekin, yonca ve adi fiğ tohumunun hayvan beslenmesi için önemli olduğunu belirterek, projenin çiftçilere hayırlı olmasını temenni etti.

  • Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek
    15:33 Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sanayicilerin ihtiyacı duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Çorum Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında, mesleki ve teknik eğitimdeki yeni gelişmeler ve planlamalar ele alındı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki eğitimde nitelikli erişim, tanıtım ve yönlendirme, farkındalık arttırma çalışmaları ve nitelikli istihdamın önemini vurguladı. Vali Dağlı ise Çorum'un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirterek, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

  • Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Yerli Ayçiçeği Tohumu Rusya'ya İhraç Edildi
    15:32 Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Yerli Ayçiçeği Tohumu Rusya'ya İhraç Edildi

    Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu, 20 ton olarak Rusya'ya ihraç edildi. Yerli tohumların Rusya'da yayılması beklenirken, gelecek yıl için 120 tonluk bir transfer anlaşması yapıldı.

  • Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi
    15:25 Denizli'de Teknik Tekstil Semineri Gerçekleştirildi

    Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve TMMOB Tekstil Mühendisleri Odası Denizli Şubesi işbirliğiyle teknik tekstil alanında bir seminer düzenlendi. Seminerde, Spinteks firmasının Genel Müdürü Yalın Aydın, carbon fiber ve kompozit tekstillerin Denizli'deki serüvenini anlattı.

  • Alacaklılar kapıya dayanmıştı! Ekol Asansörleri, 34 yıllık faaliyetinin ardından iflasını açıkladı
    15:25 Alacaklılar kapıya dayanmıştı! Ekol Asansörleri, 34 yıllık faaliyetinin ardından iflasını açıkladı

    Küresel krizin etkisiyle Türkiye'de yaşanan ekonomik dalgalanmalar çok sayıda firmayı zor duruma sokarken, bir iflas haberi de İzmir'den geldi. 1989 yılında kurulan ve ayda ortalama 780 asansöre hizmet veren Ekol Asansörleri iflasını açıkladı. Alacaklılardan birinin şirketin iflası için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurduğu ortaya çıkarken mahkemenin yapılan başvuruyu incelediği ve söz konusu kararı aldığı öğrenildi.


Advertisement