Tekirdağ Limanı Özelleştirilecek - Son Dakika
Ekonomi

Tekirdağ Limanı Özelleştirilecek

Tekirdağ Limanı Özelleştirilecek

Türkiye Denizcilik İşletmelerine ait Tekirdağ Limanı, 36 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek.

11.10.2017 09:48  Güncelleme: 10:01

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) resmi internet sitesinde yer alan duyuruya göre, özelleştirme ihalesi, birden fazla teklif sahibinden kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle "pazarlık usulü" ile gerçekleştirilecek. İhale komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek.

SON TEKLİF VERME TARİHİ 20 ARALIK

İhale için son teklif verme tarihi 20 Aralık 2017, geçici teminat bedeli ise 15 milyon Türk Lirası olarak belirlendi. Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı Tekirdağ Limanı, 2010 yılında açılan demiryolu hattıyla Türkiye'nin ender demiryolu bağlantılı limanı olmuştu.

2012 YILINDA DEVREDİLMİŞTİ

​100 bin metrekarenin üzerinde bir alana kurulu liman, 2 bin 100 metre iskele uzunluğuna sahip ve limanda genel kargo, sıvı ve dökme yük kabul ediliyor. Avrupa'yı Asya'ya bağlayan demiryolu feribot yine bu limanı kullanıyor. Feribota bağlanan demiryolu, sınırlı olarak liman için de kullanılabiliyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 1997 yılında Akkök Grup'a yıllık 2.6 milyon dolar sözleşme bedeliyle kiralanan liman, işletmesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile irtifak hakkı tesisi ve/veya kullanım izni işlemlerindeki sorunlar nedeniyle 2012 şubat ayında yılında faaliyetini durdurmuş ve mart ayında tekrar Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne devredilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tekirdağ Limanı Özelleştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement