Toyota 10 Bin 'Ticari'yi Daha Çağırdı, ABD Japonya İlişkisi Tehlikeye Girdi - Son Dakika
Ekonomi

Toyota 10 Bin 'Ticari'yi Daha Çağırdı, ABD Japonya İlişkisi Tehlikeye Girdi

Toyota 10 Bin \'Ticari\'yi Daha Çağırdı, ABD Japonya İlişkisi Tehlikeye Girdi

Japon Otomobil Üreticisi Toyota, Ön Aksta Muhtemel Çatlak Nedeniyle Kuzey Amerika'da Yaklaşık 10 Bin Adet Dört Çeker Model 'Tacoma'yı Geri Çağıracağını Bildirdi.

14.02.2010 01:40

Japon otomobil üreticisi Toyota, ön aksta muhtemel çatlak nedeniyle Kuzey Amerika’da yaklaşık 10 bin adet dört çeker model ‘Tacoma’yı geri çağıracağını bildirdi.

Dana Holding’in ABD’li yolcu güvenliğiyle ilgili kuruluşlara, Toyota, Ford ve Nissan otomotiv şirketlerine tedarik ettiği ön aks parçalarının çatlayabileceğini rapor etmesinden sonra bu kararı alan Japon üretici, sorun nedeniyle ön aksın ayrılmasına ve yola çarpmasına yol açabileceğini kaydetti. Türkiye’de satışı gerçekleştirilmeyen bu araçların, Aralık 2009 ve Şubat 2010 arasında üretildiği belirtildi. Toyota, geçtiğimiz yıl ABD’de 112 bin adet bu pikaptan sattı. Toyota’nın, ABD Ulusal Otoyolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne bu araçları gelecek hafta geri çağırmayı planladığı ve şimdiye kadar bu sorunun bir kazaya yolaçtığına ilişkin bilgi bulunmadığı ifade edildi. Toyota Başkanı Akio Toyoda’nın, Toyota araçlarındaki kusurlarla ilgili ABD Kongresi’nde ifadesine başvurulması konusundaki baskıların artmasının, ABD ve Japonya arasındaki ilişkilere zarar verebileceği belirtildi. Toyoda’nın mart başında ABD’yi ziyaret etmesinin beklendiğini bildiren şirket, Kongre’de oturuma katılacağı haberlerini reddedip, şirketin Kuzey Amerika Başkanı Yoshimi Inaba’nın, komitelerin karşısına çıkacağını açıkladı. Japonya Dışişleri Bakanı Katsuya Okada, “Toyota sorunu siyasi baş ağrısına yol açabilir” dedi.

Kazada dul kalınca Toyota’ya dava açtı

ABD’li Toyota Prius kullanıcılarından Jacquelyn Donoghue, aracının kontrolsüz bir şekilde hızlanmasının ardından yaptığı kaza sonucu kocasının ölümünden sorumlu tuttuğu Toyota’ya karşı dava açtı. 67 yaşındaki eski hemşire Dohoghue, Los Angeles Mahkemesi’nde açtığı davada, başka bir araca çarparak otomobilini durdurabildiğini ancak meydana gelen kazada eşinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Aralıkta meydana gelen ölümlü kazadan şirketin sorumlu taraf olduğunu iddia etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Toyota 10 Bin 'Ticari'yi Daha Çağırdı, ABD Japonya İlişkisi Tehlikeye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement