Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Besim Şişman, Batman'da kurumun çalışmalarını değerlendirdi. Basın mensupları ile bir araya gelen TPAO Genel Müdürü Besim Şişman, tarihte ilk defa Rusya'dan TPAO'nun yer satın aldığını ve bunun ciddi bir çalışma olduğunu söyleyerek, Rusya dışında da bir iki yerde daha çalışmalarının olduğunu, bunları da başarmaları halinde TPAO'nun çağ atlayacağını kaydetti.
Son günlerde BDP'li belediye başkanları ve HDP'li milletvekillerinin gündeme getirdiği petrolden yerel yönetimlere pay verilmesi konusunu değerlendiren TPAO Genel Müdürü Besim Şişman, "TPAO bizim kurumumuz değil. Biz sadece üretim yapıyoruz. Bu meclisin işidir. Bize ulaşan bir şey yok" dedi.
TPAO'nın küçüleceği söylemlerine karşı açıklama yapan Şişman, "Türkiyesiz, Türkiye Petrolleri olamaz, biz bir dönüşüm yapacaksak, bir şeyler paylaşacaksak ve büyük Türkiye Petrolleri hayal ediyorsak bunu hep birlikte yapacağız. Bunu 5 bin çalışanımız aileleri ile beraber belki 25 bin kişiye ulaşıyor. 25 bin insanımız için bunu yaptık ve yapmaya çalışıyoruz. Biz bu insanların varlığını düşünmeden adım atamayız. İşçimizi ve ailesini düşünmeden bir adım atmak için insanın vicdansız olması lazım. Çok hata yaptık ama buradaki mesele şu, büyük kazanımlar istiyorsanız bazı riskli adımları atmanız gerekiyor. Yurt dışında yapmaya çalıştığımız şeyler bunlardır. Zaman zaman kendi teknik personelimizi bile eleştiriyoruz. Ama biz bu günün yukarısında daha güçlü bir Türkiye petrolleri hayal ediyorsak daha agresif olmamız lazım. Daha çok koşturmamız lazım, daha çok emek harcamamız lazım" diye konuştu.
"GÜNLÜK PETROL HEDEFİMİZ 150 BİN VARİLDİR"
TPAO'nun yıllık üretimini değerlendiren Şişman, TPAO'nun aşağı yukarı 25 milyon varil petrol ürettiğini bunun yarısının Türkiye'de yarısının da yurt dışında üretildiğini ifade etti. Şişman, "90 bin varil günlük petrol çıkartıyoruz. Hedefimiz 150 bin varildir. Ama bu ciddi yatırımlar istiyor. İlk defa Rusya'dan TPAO yer aldı. Bu ciddi bir çalışmadır. Bunun dışında da bir iki yerde çalışmamız var. Bunları da başarırsak TPAO çağ atlayacak. İçerideki varili çıkarmak ülke için daha önemlidir, bütün katma değerleri kendi ülkemize kalıyor ama değişim, dönüşüm diyorsak cesur adımlar atmalıyız. Karadeniz'de derin sondaj çalışmalarımız olacak onunla ilgili ortak çalışmalar devem ediyor. Bölgedeki kaya gazı ile ilgili Sheel ile yürüttüğümüz çalışmalar var" şeklinde konuştu.
"KAYA GAZININ ÜRETİLEBİLİRLİĞİNİ YAKALARSAK TÜRKİYE'NİN KADERİ DEĞİŞECEK"
Kaya gazı üretimine çok önem verdiklerini belirten Şişman, Türkiye de kaya gazının Trakya ve Güneydoğu'da müthiş bir potansiyelinin olduğunu, kaya gazının üretilebilirliğini yakalamaları halinde Türkiye'nin kaderinin değişeceğini söyledi. - BATMAN
Son Dakika › Ekonomi › Tpao Genel Müdürü Şişman Batman'da - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?