Tümsiad'dan "Küresel Sermaye ve Etkileri" Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

Tümsiad'dan "Küresel Sermaye ve Etkileri" Konferansı

Tümsiad\'dan "Küresel Sermaye ve Etkileri" Konferansı

Prof. Dr. Mahir Kaynak, Ülkeleri Liderlerin Değil, Arkalarındaki Derin Devletlerin Yönettiğini Belirterek, "Bu Amerika'da Böyle, İngiltere'de Böyle. İsrail Aslında Sembolik Bir Devlettir. Asıl Tehdit Küresel Sermayeyi Yöneten ve Bu Sermayedeki Büyük Pay Sahibi Olan Yahudiler'dir" Dedi.

07.04.2008 14:04

Prof. Dr. Mahir Kaynak, ülkeleri liderlerin değil, arkalarındaki derin devletlerin yönettiğini belirterek, "Bu Amerika'da böyle, İngiltere'de böyle. İsrail aslında sembolik bir devlettir. Asıl tehdit küresel sermayeyi yöneten ve bu sermayedeki büyük pay sahibi olan Yahudiler'dir" dedi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) "Küresel Sermaye ve Etkileri" konulu bir konferans düzenledi. Prof. Dr. Mahir Kaynak'ın konuşmacı olarak katıldığı Maltepe Belediyesi Kültür Salonunda düzenlenen konferansta, TÜMSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse, TÜMSİAD üyesi çok sayıda işadamı hazır bulundu.

Konferansta açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, katılımcılara, geçtiğimiz günlerde Alanya'da gerçekleşen TÜMSİAD Genel İstişare Kurulu toplantısı hakkında bilgi verdi. Anadolu çapında 14 ilde şube ve 3 bin 700 üye ile Türkiye'nin en büyük KOBİ derneği olduklarını belirten Yıldırım, " Yıl sonuna kadar 25 şube ve 5 bin üyeye ulaşma hedefiyle çalışıyoruz" dedi.

Açılış konuşmasından sonra kürsüye çıkan Prof. Dr. Mahir Kaynak, dünya devletlerinin ekonomik güç dengesi ve bunun ülkemize yönlendirdiği tehditler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Bugün dünya üzerinde küresel sermaye ve Ulus devletler arasında ciddi bir soğuk savaş olduğunu kaydeden Kaynak, "Amerika ve Rusya, dış dünyada düşman olarak gösterilseler de küresel sermaye boyutunda en büyük müttefiktirler. Bugün ABD ekonomisinde görülen çalkantılar ve doların dünya üzerinde sürekli değer kaybetmesi ise ABD'nin küresel sermaye karşısında yaptığı bilinçli hamlelerdir. Amerika, kendi tekelindeki dolar imparatorluğuyla dünyayla kafasına göre oynamaktadır. Türkiye, bu büyük ekonomi uçurumlarında en uç noktalarda yer almaktadır ve Ortadoğu coğrafyasında etkin bir köprü rolüyle kullanılmaktadır. Bu sebeple tarih boyunca sürekli oyunlar ile karşı karşıya kaldık, bu gidişle kalmaya da devam edeceğiz" dedi.

Dünya devletlerini yönetenlerin, başbakanlar ya da liderler olmadığını, asıl bakılması gereken yerin etkin isimlerin arkasında bulunan derin devletler olduğunu kaydeden Kaynak, " Bu durum Amerika'da da böyle, Fransa'da da, diğer ülkelerde de. Amerika'yı yöneten Bush gibi görünüyor, ama, arkasındaki Evanjelist güce bakmak lazım" değerlendirmesini yaptı.

Kaynak, "Bu entrikalarla dolu yönetimlerde bize düşen en asli görev ulus kardeşliğinin üzerinde durulmalıyız ve Türklüğe yatırım yapmalıyız. Irak'ı işgal eden Amerika ikinci hedef olarak İran'ı seçti ve buradaki stratejik planının mezhep kavgası değil ırklar arası çatışmalar üreterek ülkeyi yıkma hedefi var. Aynı plan Türkiye üzerine de uygulanıyor ve bunu PKK'yı maşa olarak kullanıyorlar ve hedef saptırarak bizleri yanıltmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Dünya üzerindeki en etkin gücün İsrail devleti olduğuna dikkat çeken Kaynak, "İsrail devleti aslında sembolik bir olgudur. Asıl tehdit küresel sermayeyi yöneten ve bu sermayede en büyük pay sahibi olan Yahudilerdir" açıklamasını yaptı. Kaynak, ülkeyi istikrarsızlaştırma projelerinin de de küresel sermayenin bir oyunu olduğunu iddia ederek, " AK Parti'ye açılan kapatma davası da bu projeksiyonun bir parçasıdır. Türkiye üzerinde sürekli oyun oynayacaklar ki, menfaatleri sürsün" dedi.

(ERÖ-ERÖ-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tümsiad'dan 'Küresel Sermaye ve Etkileri' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement