Tunç Soyer, EBSO kasım ayı meclis toplantısına konuk oldu - Son Dakika
Ekonomi

Tunç Soyer, EBSO kasım ayı meclis toplantısına konuk oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odasının (EBSO) kasım ayı meclis toplantısına konuk oldu.

28.11.2022 19:23  Güncelleme: 19:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Bölgesi Sanayi Odasının (EBSO) kasım ayı meclis toplantısına konuk oldu.

İzQ İnovasyon Merkezi binasında düzenlenen EBSO kasım ayı meclis toplantısında konuşan Soyer, İzmir'in kuruluş ve kurtuluşun şehri olduğunu belirtti.

Soyer, İzmir İktisat Kongresinin 100. yılında gerçekleştirecekleri İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için çalışmaya ağustos ayında başladıklarını ifade etti.

Yapılacak kongrenin temelinde ekoloji, ekonomi, demokrasi konularının yer alacağını, Türkiye'nin geleceğini inşa etmek için sivil bir hareket başlattıklarını, geleceğin sorunlarına çare aradıklarını söyleyen Soyer, "Türkiye için sivil, katılımcı ve şeffaf bir yöntemle bütüncül ve iktisadi yol hazırlama gayreti içindeyiz." diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Göztepe- Altay maçına değinerek, yaşananların İzmir için utanç olduğunu söyledi.

Fişeğin, tribünlerde kadınlar ve çocuklar için ayrılmış alana doğru atıldığını ifade eden Yorgancılar, "Bu ülkenin hoşgörüsü nerede? İnşallah son olur ama nasıl olacağını bilemiyorum. En ağır ceza verilmeli. Alacakları ceza statlara girememek olmamalı. Bu insanların, bir başkasının bu olayı yapmaya teşebbüs edemeyeceği cezayı alması gerekiyor." diye konuştu.

Yorgancılar, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yönelik çalışmanın sanayicilerin gündemine olduğunu kaydederek, "EYT umudu taşıyan 1,5 milyon emekçi var. Yüzde 87'si özel sektörde istihdam ediliyor. Beklenen iş gücü kaybı ortalama yüzde 30. Kıdem tazminatı yükü, tecrübe sahibi iş gücü kaybı olacak. Firmalara emekli olacak çalışan sayısına göre uygun faizli ve uzun vadeli kredi verilmeli." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tunç Soyer, EBSO kasım ayı meclis toplantısına konuk oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement