Turizm Yatırımcılarına Erciyes' Dağındaki Yatırımlar Anlatıldı - Son Dakika
Ekonomi

Turizm Yatırımcılarına Erciyes' Dağındaki Yatırımlar Anlatıldı

Turizm Yatırımcılarına Erciyes\' Dağındaki Yatırımlar Anlatıldı

Mehmet Özhaseki, Ankara'da düzenlenen toplantıda Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'ne (TYD) üye yaklaşık 40 turizm yatırımcısına Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni anlattı.

23.06.2011 15:50

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ankara'da düzenlenen toplantıda Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'ne (TYD) üye yaklaşık 40 turizm yatırımcısına Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni anlattı.

Genel Sekreter Yardımcısı Kemalettin Tekinsoy ve Erciyes Projesi Koordinatörü Ali Erdem ile birlikte Ankara Sheraton Oteli'nde turizm yatırımcılarıyla biraraya gelen Başkan Özhaseki, Kayseri'nin son yıllarda kaydettiği gelişimi ve buna paralel olarak Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin durumu hakkında bilgiler verdi. Projenin Kayseri'ye ve Türkiye'ye olduğu kadar özel sektöre de kazandıracağı çok şey olduğunun altını çizen Başkan Özhaseki, 300 milyon avroluk projede şu ana kadar 100 milyon dolara yakın yatırım yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Biz altyapıyı, mekanik tesisleri ve sosyal donatıyı yapıyoruz. Bu konuda da çok önemli mesafeler katettik. Bununla birlikte burada konaklama tesisleri için turizm yatırımcılarına çok iyi imkanlar doğuyor. Özel sektörün buraya gelmesini ve otelleri yapıp işletmesini istiyoruz. Bu konuda belediye olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız. "

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Turgut Gür ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte aralarında Akfen Holding, Dedeman Grubu, Limak Holding, Swiss Hotel gibi Türkiye'nin önde gelen otel yatırımcısı ve işletmecisinin de bulunduğu yaklaşık 40 kişilik gruba Kayseri'nin turizm potansiyeli ve Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi çalışmalarını anlatan bir sunum yapıldı.

TYD Başkanı Turgut Gür ve Yönetim Kurulu Üyesi Recai Çakır da toplantıda yaptıkları konuşmada Kayseri'nin Anodulu'nun Parlayan Yıldızı ünvanını hakettiğini belirterek, "Bundan 5 hafta önce Kayseri'ye gittik ve hem şehri hem de Erciyes Projesi'ni yerinde gördük. Kayseri'deki gelişime yakından şahit olduk ve de neden Anadolu'nun Parlayan Yıldızı dendiğini öğrenmiş olduk. Erciyes Projesi ile de turizm yatırımcılarına kaçırılmaz fırsatlar sunulduğunu farkettik" diye konuştu - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Turizm Yatırımcılarına Erciyes' Dağındaki Yatırımlar Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement