Türkiye ile Brezilya arasında imzalanan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın 1 Temmuz 2013'te yürürlüğe gireceğini açıklayan Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Antonio Patriota, "2016 Olimpiyatları ve 2014 Dünya Kupası turizmimizi canlandıracak. Bu süreçte Türk iş adamları ile birlikte projeler geliştirebiliriz" dedi.
Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Antonio Patriota'yı konuk etti. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Antonio Patriota, Türkiye ile Brezilya arasında imzalanan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın 1 Temmuz 2013'ten itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Antonio Patriota, "2016 Olimpiyatları ve 2014 Dünya Kupası maçları ülkemizde gerçekleştirilecek. Turizme önemli katkı sağlayacak olan bu süreçte Türk iş adamları ile beraber projeler gerçekleştirebiliriz" dedi. İki ülke arasında yapılan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması kapsamında Brezilyalı iş adamları Türkiye'de gelir ve kurumlar vergisinden muaf tutulacak. Türk iş adamları ise Brezilya'da federal gelir vergisine tabi tutulmayacak.
"İKİ ÜLKE DE BÖLGESİNİN EN GÜÇLÜ ÜLKELERİDİR"
Toplantıda konuşan Brezilya Dışişleri Bakanı H.E. Antonio Patriota, 2013 yılının iki ülke için de çok iyi geçeceğini belirterek, "Gerek Türkiye gerekse de Brezilya son yıllarda birbirini yeni yeni tanımaya başladılar. Özellikle önümüzdeki yıllarda iki ülke arasındaki hem ticari hem de kültürel ilişkilerin daha da artacağına şahit olacağız" dedi. Yapılan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması ile iki ülkenin birbirini daha yakından tanıma imkanı bulacağını söyleyen Antonio Patriota, "İki ülke de bölgesinin en güçlü ülkeleridir. Bunun yanı sıra sanayileri de son yıllarda çok gelişmiştir. Ayrıca Brezilya ve Türkiye'de kişi başı ortalama gelir 12 bin dolar seviyesindedir. Bu benzerliklerimiz, bizi birbirimize çok daha yakınlaştıracaktır" dedi. 2016 ve 2014 yıllarının Brezilya ekonomisi ve turizmi açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Antonio Patriota, "Hem olimpiyatlar hem de dünya kupası ülkemizde yapılacak. Bu süreç turizm açısından çok hareketlilik getirecek. Türk iş adamları ile bu canlılığı çok iyi değerlendirebiliriz" dedi.
"BREZİLYA'YI LATİN AMERİKA'YA BİR GİRİŞ KAPISI OLARAK GÖRÜYORUZ"
Toplantıda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral de 2,5 trilyon dolarlık mili geliri, 195 milyonluk nüfusu ve 8.5 milyon kilometrelik yüzölçümü ile Brezilya'nın dünyanın 6. büyük ekonomisi olduğuna dikkat çekti. 260 milyar dolar ihracat ve 250 milyar dolar ithalat olmak üzere toplam 510 milyar dolarlık bir dış ticarete sahip olan Brezilya'nın Türkiye ile büyük işler yapabileceğini vurgulayan Rızanur Meral, "Türkiye'nin dış ticareti de bu yıl 400 milyar dolara yaklaşacak. Ama iki ülke arasındaki toplam ticaret hacmi 3 milyar dolar civarında. Bu rakam 900 milyar dolarlık iki ülkenin toplam dış ticaret hacmi içerisinde çok küçük. Amacımız bu rakamın daha yüksek seviyelere çıkması ve iki ülkenin potansiyelini yansıtması. Bizler Brezilya'yı Latin Amerika'ya bir giriş kapısı olarak görüyoruz. Brezilya'nın da Türkiye'yi Ortadoğu'ya Orta Asya'ya ve Kuzey Afrika'ya bir sıçrama tahtası olarak görmesini arzu ediyoruz" dedi. İki ülke arasında yapılan Çifte Vergilendirmeyi Önleme Anlaşması'nın önemine değinen Rızanur Meral, iki ülke arasındaki 3 milyar dolarlık ticaretin bu anlaşma sayesinde rahatlıkla yukarılara çıkacağını belirtti.
(BB) - İstanbul
Son Dakika › Ekonomi › 'Turizmi Birlikte Canlandıralım' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?