Turkcell'den Türkiye'de Kadının Güçlenmesi İçin Sosyal İşletmecilik Modeli - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell'den Türkiye'de Kadının Güçlenmesi İçin Sosyal İşletmecilik Modeli

Turkcell\'den Türkiye\'de Kadının Güçlenmesi İçin Sosyal İşletmecilik Modeli

Turkcell, Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında birçok konuda sosyal problemlerin çözümünde sürdürülebilir, yenilikçi bir yaklaşım olarak dünyada öne çıkan “sosyal işletmecilik” modelini başlatıyor ve dar gelirli girişimci kadınlara önemli bir kazanç kapısı dahaEkonomiye Kadın Gücü’nde kadının güçlendirilmesini maksimize etmek ve mikrokredi alan 68 bin kadının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak amacıyla ek gelir getirici faaliyette bulunmaları için projeye özel ürünler tasarlandı.

04.03.2014 16:16

Turkcell, Ekonomiye Kadın Gücü projesi kapsamında birçok konuda sosyal problemlerin çözümünde sürdürülebilir, yenilikçi bir yaklaşım olarak dünyada öne çıkan "sosyal işletmecilik" modelini başlatıyor ve dar gelirli girişimci kadınlara önemli bir kazanç kapısı daha

Ekonomiye Kadın Gücü'nde kadının güçlendirilmesini maksimize etmek ve mikrokredi alan 68 bin kadının kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak amacıyla ek gelir getirici faaliyette bulunmaları için projeye özel ürünler tasarlandı. Kadın girişimciler kendilerine özel tasarlanan TL dakika veya TL kontör kartlarını satarak aile bütçelerine katkıda bulunma imkanı yakaladı.

Girişimci kadınlar ön ödeme yapmaksızın TL dakika veya TL kontör kartlarını teslim alıyor, yakın çevrelerinde bu kartları satıyor. Böylece aldıkları mikrokredi desteğinin yanı sıra ilave gelir imkanına da kavuşmuş oluyorlar.

Projenin pilot uygulaması, Aralık 2013'te Diyarbakır, İzmir, Eskişehir, İstanbul ve Aydın olmak üzere 5 ilde başladı. Yoğun ilgi görmesi ve başta Diyarbakır'da olmak üzere yüksek satış rakamlarına ulaşılması sonucunda Ocak 2014'te TİSVA'nın faaliyet gösterdiği 60'ı aşkın şehre yayıldı. Sürdürülebilir kalkınmaya yönelik olarak kadınları iş sahibi yapan bu model kapsamında kısa süre zarfında kadınların kart siparişi 15 bini geçti.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, "Turkcell için sosyal sorumluluk sadece maddi destek sağlamak değil. Kalıcı sürdürülebilir çözümlerle sosyal fayda yaratmaktır. Turkcell'de 'Güçlü Kadın Güçlü Türkiye' çatısı altında kadınlarımıza fırsat eşitliği yaratabilmek amacıyla kapsamlı ve sürdürülebilir programlar hayata geçiriyoruz. Ekonomiye Kadın Gücü projemizle kısa zamanda 68 bin kadınımıza mikrokredi desteği verir hale geldik, teknoloji ve iletişim gücümüzü onların hizmetine sunduk ve eğitimler verdik. 'Kadınlarımıza ekonomik olarak başka nasıl katkılarımız olabilir?' sorusunu kendimize sorduğumuz bir dönemde dünyanın önde gelen uzmanlarını, politikacıları ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren Avrasya Sosyal İşletmecilik Forumu'na sponsor olarak etkinliğin İstanbul'da gerçekleşmesine katkı sağladık. Bu ufuk açıcı etkinlikte ana tema tüm dünyada birçok sosyal sorunun çözümü olarak öne çıkan 'sosyal işletmecilik' idi. Bir yıl bile dolmadan bu etkinlikte atılan fikir tohumlarını kadınlarımız için yeni bir kazanç kapısı haline getirmek amacıyla olgunlaştırmayı başardık. Turkcell'in Hazır Kart'ları ve ön ödeme seçenekleri hemen her kesimden yoğun talep görüyor. Bu yoğun talepten yola çıkarak herhangi bir ticari amaç gütmeden kadınlarımızın satışa sunabileceği daha ekonomik paketler tasarladık. Mikrokredi sistemimize dahil olan her girişimci kadın dilerse satış ve ürün eğitimlerini alarak kart satışına başlayabiliyor. Kartları hiçbir ön ödeme yapmadan temin ediyorlar. Bu uygulama Türkiye'de sektörümüzde bir ilk niteliği taşıyor. Ülkemizde farkındalığın artmasını ve sosyal işletmecilik modellerinin yaygınlaşmasını Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye için diliyorum" dedi.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Aziz Akgül projedeki yeni açılımla ilgili olarak, "TL dakika veya TL kontör paketlerinden oluşan ürün satışı kadınlarımız için Turkcell tarafından sunulan sürdürülebilir bir kalkınma desteği oldu. Ekonomiye Kadın Gücü, kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmasına, iş gücüne katılmasına, ailesine katkı sağlamasına ve özgüvenli girişimciler olmasına büyük katkı sağlayan bir proje. Mikrokredi, pazarlama, eğitim ve teknoloji desteğinin ardından şimdi de girişimci kadınlarımızdan hiçbir teminat istemeden onlara sürekli gelir elde etme fırsatı sunulmuş oldu. Artık kadınlarımız kendi ayaklarının üzerinde duruyor, ekonomiye katılıyor. ve yeni nesil girişimci haline geliyor" dedi.

Ekonomiye Kadın Gücü kapsamında hayata geçirilen sürdürülebilir kalkınma için ürün satışı programı Aralık 2013'te Diyarbakır, İzmir, Eskişehir, İstanbul ve Aydın'da uygulanmaya başladı. Turkcell Akademi bünyesinde, kadınlarımıza birebir destek olmak amacıyla çalışmalar yapan satış koçları tarafından ürün satışı ve ürün faydaları eğitimleri hazırlandı. Satış koçları beş ilde kadın girişimcilere koçluk yaptı. Yine broşürler üretilerek girişimci kadınlar bilgilendirildi. Kısa süre içinde girişimci kadınlar yüksek miktarda satış yaparak memnuniyetlerini dile getirdiler. Uygulama Ocak 2014'te TİSVA'nın faaliyet gösterdiği 60'ı aşkın ile yayıldı ve girişimci kadınlar 15 bini aşan kart siparişinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turkcell'den Türkiye'de Kadının Güçlenmesi İçin Sosyal İşletmecilik Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement