Türkiye Bilimler Akademisi heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye Bilimler Akademisi heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Türkiye Bilimler Akademisi heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBA Akademi Konseyinden oluşan heyet, deprem bölgesinde inceleme gerçekleştirdi.

16.03.2023 15:07  Güncelleme: 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve TÜBA Akademi Konseyinden oluşan heyet, deprem bölgesinde inceleme gerçekleştirdi.

TÜBA'dan yapılan açıklamaya göre, Şeker ve TÜBA Akademi Konseyi üyeleri, Elazığ, Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Gaziantep'teki bazı üniversitelerin rektörleri, kamu yöneticileri ile Nurdağı, İslahiye, Gölbaşı, Kırıkhan ilçelerinde yerel yöneticilerle istişarede bulundu.

TÜBA heyeti, görüştüğü yetkililerden, bölgeye ne tür destekler sağlanabileceği konusunda bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şeker, hasar görmemiş bazı üniversite binalarının depremzedelere açıldığını belirterek, TÜBA'nın Doğu Anadolu Depremi Değerlendirme Raporu'nun tamamlandığını ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

TÜBA Asli Üyesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar da TÜBA Akademi Konseyi olarak bu ziyaretle afetin büyüklüğünü mahallinde müşahede etme imkanı bulduklarına işaret ederek, "Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat deprem felaketi, tüm paydaşlar bakımından, deprem, yerleşim ve yapı plan ve uygulamaları, afet ve acil durum yönetimi gibi konularda nelerin, nasıl yapılması gerektiğini açık biçimde ortaya koymuştur." ifadesini kullandı.

"Lisans seviyesinde temel bilgilere uyulmamış"

TÜBA Asli Üyesi, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da ovalar, nehir kenarları ve sulak alanların şehirleşmeye açılması ile binaların yüksek katlı olmasının yıkımın büyüklüğünü artırdığını, genellikle sağlam zeminlere yapılan üniversite binalarının ayakta kaldığını kaydetti. Elmas, "Lisans seviyesinde öğretilen temel bilgiler dahi uygulanmamış, saha denetlenmemiş ve dolayısıyla hasara neden olmuş." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye Bilimler Akademisi heyeti deprem bölgesinde incelemelerde bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement