Türkiye'ye Dönen Mülteciler Almanya'nın Yüzünü Güldürdü - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'ye Dönen Mülteciler Almanya'nın Yüzünü Güldürdü

Türkiye\'ye Dönen Mülteciler Almanya\'nın Yüzünü Güldürdü

Almanya'da Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, mülteci konusu ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye ile yapılan anlaşma sayesinde ülkelerindeki mülteci sayısının azaldığını belirtti.

08.07.2016 15:37  Güncelleme: 16:22

Almanya'da son bir yıldır gündemden düşmeyen mülteci konusuyla ilgili Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere basın toplantısı düzenledi.

MÜLTECİ KRİZİ SÜRÜYOR

Bakan Thomas de Maiziere Berlin'de Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi Başkanı Frank Jürgen Weise ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Almanya'da mülteci krizinin sürdüğünü, ancak çözüm için çok iyi bir yolda olduklarını söyledi.

GELEN MÜLTECİ SAYISI DÜŞTÜ

Almanya'ya gelen mülteci sayısının çok aşağılara düştüğünü belirten Bakan de Maiziere, bunda Türkiye ile varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesinin de çok büyük etkisinin olduğunun altını çizdi.

ALINAN ÖNLEMLER SONUÇ VERDİ

İçişleri Bakanı "Almanya ve Avrupa seviyesinde alınan önlemler sonuç vermeye başladı. Mülteci krizi çözülemedi. Ama çözüm yolunda alınan önlemler Avrupa'da iyi işliyor. Almanya'da ise çok iyi işliyor" dedi.

222 BİNİ KAYIT ALTINA ALINDI

Frank Jürgen Weise, Almanya'ya 2016 yılının ilk altı ayında kayıt altına alınan mülteci sayısını 222 bin 264 kişi olarak açıkladı. Weise, en çok mültecilerin savaşın yaşandığı Suriye, Afganistan ve Irak'tan geldiğinin de altını çizdi. Almanya'ya geride kalan Haziran ayında kayıtlara geçen mülteci sayısı ise 16 bin 300'de kaldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Türkiye'ye Dönen Mülteciler Almanya'nın Yüzünü Güldürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • FATİH: Adamlar ülkelerinin ve halkının gelecek 50 yılını düşünüyo bizimkiler kendi koltuklarını daha 3-5 yıl daha nasıl sağlamlaştırırım peşinde,yazıklar olsun bu zihniyete,güzelim ülkeyi yaşanmaz hale getiren vicdansızlara... 18 0 Yanıtla
  • yorumsuz: bence yetmez bir villa bir son model spor araba aylik 10000 tl lik bir is verilsin hafta tatilleri 5 gun olsun her ay 2 defa deniz kenarina tatile gonderilsin birde 37 yasinda emekli olsunlar 13 2 Yanıtla
  • yerlikaya: neden yüzleri gulmesin bu aralıkları bize kakaladilar 7 0 Yanıtla
  • .: pkk güneydoğuda yıllardır etnik temizlik yapıyor. Amaçları israil güdümünde bir kürt devleti. Çözüm bu mülteciler hakkari şırnak diyarbakır gibi pkk nın etnik temizlik yaptığı yerlere yerleştirmek. Onları korucu ve asker yapmak.. Diğer şehirlere dağılmaları yasaklanmalı.. 4 1 Yanıtla

Advertisement