Türkiye'nin Afrika'daki Uçuş Ağı Genişliyor - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye'nin Afrika'daki Uçuş Ağı Genişliyor

Türkiye\'nin Afrika\'daki Uçuş Ağı Genişliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün Eritre ile imzaladığı havacılık anlaşmasıyla Türkiye'nin Afrika'daki uçuş ağı 48 ülkeye ulaştı.

14.02.2014 16:55

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM), Eritre ile imzaladığı havacılık anlaşmasıyla Türkiye'nin Afrika'daki uçuş ağı 48 ülkeye ulaştı.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin Eritre ile 11 Şubat 2014'te İkili Havacılık Anlaşması imzaladığı belirtildi.

Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici ve Eritre Sivil Havacılık Genel Müdürü Fessahaie Haıle başkanlığında Eritre'nin Başkenti Asmara'da gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, iki ülke arasında havayolu taşımacılığının başlamasına imkan sağlayacak Hava Ulaştırma Anlaşmasının parafe edildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'deki tüm noktalardan Asmara ve daha sonra belirlenecek bir noktaya haftalık 14 frekans yolcu ve sınırsız kargo taşımacılığı yapılabilecek. Tayin edilen taşıyıcılarının üçüncü taraf dahil olmak üzere kod paylaşımı, bloke yer ve benzeri ticari konularda işbirliği yapma hakkı tanındı. 54 Afrika ülkesi içinde 48'i ile havacılık anlaşması bulunan Türkiye, Afrika'da uçuş ağı en güçlü ülke konumuna geldi. Türkiye ile Afrika arasındaki ticaret hacminde son yıllarda yaşanan artışta, havayolu taşımacılığında atılan bu adımlar önemli yer tutuyor." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye'nin Afrika'daki Uçuş Ağı Genişliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement