Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumu - Bakan El-Rabia - Son Dakika
Ekonomi

Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumu - Bakan El-Rabia

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı Tevfik bin Fovzan El-Rabia konuşması Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumu -Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı El-Rabia: -"Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir çalışma ekibi oluşturulması üzerinde anlaşmaya vardık" -"Yüksek düzeydeki memurlardan oluşacak bu ekip, iki ülke arasındaki bütün iş birliği fırsatlarını ele alacak ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak görüşmeler yapacak" Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı Tevfik bin Fovzan El-Rabia, "Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir çalışma ekibi oluşturulması üzerinde anlaşmaya vardık.

14.04.2016 14:16

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı Tevfik bin Fovzan El-Rabia konuşması Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumu

-Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı El-Rabia:

-"Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir çalışma ekibi oluşturulması üzerinde anlaşmaya vardık"

-"Yüksek düzeydeki memurlardan oluşacak bu ekip, iki ülke arasındaki bütün iş birliği fırsatlarını ele alacak ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak görüşmeler yapacak"

Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı Tevfik bin Fovzan El-Rabia, "Türkiye ile Suudi Arabistan arasında bir çalışma ekibi oluşturulması üzerinde anlaşmaya vardık. Yüksek düzeydeki memurlardan oluşacak bu ekip, iki ülke arasındaki bütün işbirliği fırsatlarını ele alacak ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini artıracak görüşmeler yapacak." dedi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumunun açılışı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ve Suudi Arabistan Krallığı Ticaret ve Sanayi Bakanı Tevfik bin Fovzan El-Rabia, Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, DEİK Türkiye-Suudi Arabistan İş Konseyi Başkanı Yusuf Cevahir'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan El-Rabia, forumdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacak forumu düzenleyenlere teşekkür etti.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin belirgin şekilde geliştiğine dikkati çeken El-Rabia, şunları söyledi:

"Kral Hazretleri Antalya'daki G20 toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yaklaşık 4 ay önce bizi ziyaret etti. Şimdi de Suudi Arabistan Kralı, Ankara'da resmi ziyaretlerde bulundu. Bugünde İstanbul'daki İslam İşbirliği Teşkilatının toplantılarına katılıyor. Karşılıklı ziyaretlerin hızlı şekilde gerçekleştirildiğini görmekteyiz ve bu da gerçekten iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine büyük özen gösterildiğinin kanıtı. İki ülke arasındaki turizm hareketi de çok önemli. Özellikle de Suudi Arabistan'dan Türkiye'ye gelen turistlerin sayısı büyük artış gösteriyor. Günlük olarak, iki ülke arasında 16 uçuş gerçekleştiriliyor, bu çok yüksek bir rakam.Geçen dönemlerde, bu sayıdan bahsetmek mümkün değildi. Şimdi kış mevsimi, belki de yaz mevsiminde bu uçuşlar değişik illerden düzenlenecek."

El-Rabia, Türklerin Suudi Arabistan'ı ziyaretinde, iş ve hac olarak, büyük artış olduğunu dile getirerek, bunun kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Ziyaretleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanı, Ekonomi Bakanı ve diğer yetkililerle bir araya geldiklerini anımsatan El-Rabia, yapılan görüşmelerin detaylarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

El- Rabia, görüşmelerde sürekli bir şekilde ticaret hacminin artmasından bahsedilirken, aynı zamanda ticaretin önündeki engellerin de görüşüldüğünü, böyle bir engel varsa bunların ortadan kaldırılması için konuştuklarını aktardı.

Ekonomi Bakanı Elitaş ile birlikte bir çalışma ekibi oluşturulması konusunda anlaşmaya vardıklarını ifade eden El-Rabia, "Yüksek düzeydeki memurlardan oluşacak bu ekip, iki ülke arasındaki bütün iş birliği fırsatlarını ele alacak ve ticaret hacmini artıracak görüşmeler yapacak." diye konuştu.

Açılışta iki ülke firmaları arasında İş birliği Protokollerinin imza töreni de gerçekleşti. Protokoller kapsamında MÜSİAD ve Mekke Ticaret Odası da iş birliği anlaşması imzaladı.

Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumu - Bakan El-Rabia
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türkiye-Suudi Arabistan İş Fırsatları Forumu - Bakan El-Rabia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement