Türksat, Köylüye 'Uydudan İnternet' Kapısını Açıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türksat, Köylüye 'Uydudan İnternet' Kapısını Açıyor

Türksat, Köylüye \'Uydudan İnternet\' Kapısını Açıyor

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, "Bugüne Kadar Karasal İnternet Altyapısının Olmadığı 5 Bin Okula Uydu Üzerinden İnternet Hizmeti Sunduk. Bunu Daha Çok Kurumlara Veriyorduk. Bu Hizmeti Ekonomik Fiyatlarla Türkiye İçi ve Dışındaki Son Kullanıcıya da Götüreceğiz. Ürünü Bireyselleştireceğiz. Köylerden Arayıp İnternet Abonesi Olunabilecek" Dedi.

10.10.2009 02:26

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, "Bugüne kadar karasal internet altyapısının olmadığı 5 bin okula uydu üzerinden internet hizmeti sunduk. Bunu daha çok kurumlara veriyorduk. Bu hizmeti ekonomik fiyatlarla Türkiye içi ve dışındaki son kullanıcıya da götüreceğiz. Ürünü bireyselleştireceğiz. Köylerden arayıp internet abonesi olunabilecek" dedi.

UYDU ve kablo internet operatörü Türksat, ses, veri ve internetin birarada verilmesi anlamına gelen yakınsama denilen üçlü oyuna iddialı hazırlanırken, yılsonunda uydudan interneti de bireysel kullanıma açmaya hazırlanıyor. İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nde düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia’nın bu yılki sponsoru olan Türksat, fuarda uydudan 140 Megabite kadar hızda internet verdiğini de açıkladı.

Üçlü oyuna hazırız

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, görüntü, ses, internet gibi çeşitli hizmetlerin birarada verilmesini sağlayacak üçlü oyunun 2010 yılında verilmeye başlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Altyapı bakımından buna en hazırlıklı durumdayız. Bu üç hizmeti verecek hatta buna dördüncüyü ilave edecek konumdayız. Üçlü hizmeti sunacak diğer platformlara da baktığımızda kalite ve hızda dikkate değer farklılık yaratıyoruz. İnternette 100 megabitin üzerinde hız veriyoruz. Bu hızı şu anda üç büyük ilde sunuyoruz. Gelecek dönemde bunu 21 ildeki diğer abonelerimize de sunma imkanı olacak. Son kullanıcıya yönelik kampanyalar planlıyoruz. Kampanyalarda modem ve set top box (kurulum kutusu) verilir hale geldi. 2010’da interaktif hizmetleri içine alan kablo internet modemi olan bir kutu üzerinde de çalışıyoruz. Üçlü hizmet yanında interaktifliği ve mobiliteyi de getiriyor."

Uydudan internet

Dalbay, yıllardır kablo internet hizmeti verdiklerini, karasal altyapının olmadığı yerlerde uydu üzerinden internet hizmetini de bireysel olarak vermeyi planladıklarını açıkladı. Dalbay, bu projeyle ilgili şu bilgileri verdi: "Bugüne kadar karasal internet altyapısının olmadığı 5 bin okula uydu üzerinden internet hizmeti sunduk. Bunu daha çok kurumlara veriyorduk. Bundan sonra bu hizmeti ekonomik fiyatlarla Türkiye içi ve dışındaki son kullanıcıya da götüreceğiz. Ürünü bireyselleştireceğiz. Kablo ve GSM altyapısı olmayan bir köyden başvurup internet alınabilecek. Doğu ve Güneydoğu’daki birkaç köye yaptık. Yılbaşı itibariyle isteyene uydudan internet hizmeti verebileceğiz. "

IP üzerinden ses hizmeti verecek

2008 yılından beri altyapı yenileme yatırımlarını sürdürdüklerini anlatan Özkan Dalbay, gelecek yılki fuarda bağlantı hızını 1 Gigabite ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti. Dalbay, yeni projeleriyle ilgili de şu bilgileri verdi: "Kablo TV abonelerine internet protokolu üzerinden ses hizmeti vermeye de başlayacağız. Bu hizmet 2010 başında başlayacak. Kablo TV abone sayımız 50 bin. 120 bin olan kablo internet abonesi sayısını gelecek yıl 150 bine çıkaracağız. Kablo internet ekonomik fiyata sahip hem de bağlantı hızı yüksek."

Krizde gelirlerini yüzde 50 artırdı

ÖZKAN Dalbay, "Krizden hiç etkilenmedik gelirlerimizi geçen yıla göre yüzde 50 artırdık. 2009 yılıyla ilgili gelir hedefimizin yüzde 10 üzerine çıktık. İletişim sektöründe krizin olacağını tahmin etmedik. Abone sayılarımızda artış var.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türksat, Köylüye 'Uydudan İnternet' Kapısını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement