Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu tarafından 2013-2014 dönemine ilişkin çalışma programını paylaşmak üzere Ceylan Intercontinental Otel'de toplantı düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Yılmaz, bir soru üzerine, "Refah ve demokrasi. Biz diyoruz ki, ne refah için demokrasiden, ne demokrasi için refahtan vazgeçmeyiz. İkisini birlikte gerçekleştirme yolunda olanlarla beraberiz. Toplumlar zaman zaman refah arayışları içerisinde demokrasi konusunda ertelemelerde bulunabilirler. Bu tür riskler gelişmekte olan toplumlarda hele dünyada yaşanan bu dönüşüm sürecinde, totaliter rejimlerden çıkıp, özgürleşen toplumlarda bu tür risklerin olduğunu görüyorum. Biz demokrasisiz refah başarısı hikayelerini benimsemiyoruz. İkisi birlikte olsun istiyoruz" diye konuştu.
NİYE POLEMİĞE GİRELİM Kİ?
Geçmiş dönemlerde TÜSİAD ile hükümet arasında yaşanan fikir ayrılıklarının ve karşılıklı açıklamaların hatırlatılması üzerine Yılmaz, şunları söyledi:
"Kendimi tam ifade edememişim demek ki. Kafamda hiç çelişki yok. Ama Türkiye'nin tüm kurumlarıyla birlikte çalışırsak biz bir değer yaratabiliriz. Yoksa kendi kendimize konuşup, konuştuklarımızdan sadece sohbetler, hikayeler çıkmasının bir anlamı yok. Ben 3 yıldır yönetim kurulu üyesiyim, memnuniyetle görüyorum ki, teknik düzeyde çok iyi bir şekilde birlikte çalışıyoruz. Hiç bir türlü polemiğe biz niye girelim ki? Biz işimizi yapalım. Memleketin problemlerinin çözümüne bir katkıda bulunabileceksek, katkıda bulunalım. Ama tabii ki, temel değerlerimiz, referanslarmız var, bu çerçevede."
Yılmaz, başka bir soru üzerine de, "Hükümetle bir çatışma içerisinde olmak, ben böyle bir algıyı değiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ülkenin ihtiyacı olan çatışma algısı değil. Her alanda barış, uzlaşma, işbirliği ve bu işbirliğinin yaratacağı toplumsal refahın gerçekleştirilmesi gerekir. Beklentimiz bu. Biz, iş dünyası olarak bu refahın olulşturulmasında elimizden gelen katkıyı vermeye çalışıyoruz. Ama bunun sağlam zeminlere oturmasını beklemek de hem hakkımız, hem görevimiz. Onun için tabii ki memleketin siyasal, sosyal meselesiyle de, demokrasisiyle de, demokrasisinin kalitesiyle de ilgilenmek zorundayız" dedi.
Yılmaz, Başbakan'dan randevu isteyip, istemediği sorulunca, "Sayın Başbakan'dan tabii ki, randevumuzu istedik. Her yönetim döneminin başında ülkenin başbakanının görüşlerini almayı çok önemli bir girdi olarak görüyoruz. İnşallah bu randevuyu gerçekleştireceğiz. Her dönemde olduğu gibi Sayın Başbakan'la yönetim olarak görüşeceğiz" diye konuştu. - İstanbul/ Beyoğlu
Son Dakika › Ekonomi › Tüsiad Başkanı Yılmaz: Hükümetle Bir Çatışma İçerisinde Olma Algısını Değiştirmemiz Gerek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.