Tüsiad Heyeti ABD'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad Heyeti ABD'yi Ziyaret Edecek

Tüsiad Heyeti ABD\'yi Ziyaret Edecek

TÜSİAD heyeti Brookings Enstitüsü ile başlatılan "TÜSİAD Türk Amerikan Forumu" çerçevesinde bir toplantı düzenleyerek, ABD Türkiye arasındaki ikili ekonomik ilişkileri ele alınacak TÜSİAD heyeti Brookings Enstitüsü ile başlatılan "TÜSİAD Türk"...

30.11.2012 12:28

TÜSİAD heyeti Brookings Enstitüsü ile başlatılan "TÜSİAD Türk Amerikan Forumu" çerçevesinde bir toplantı düzenleyerek, ABD Türkiye arasındaki ikili ekonomik ilişkileri ele alınacak TÜSİAD heyeti Brookings Enstitüsü ile başlatılan "TÜSİAD Türk Amerikan Forumu" çerçevesinde bir toplantı düzenleyerek, ABD Türkiye arasındaki ikili ekonomik ilişkileri ele alınacak.

TÜSİAD'tan yapılan yazılı açıklamada, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki TÜSİAD heyeti'nin, 4-5 Aralık tarihlerinde ABD'de bir dizi temas gerçekleştireceği belirtilerek, temaslar çerçevesinde Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklık unsurlarının yanı sıra ikili ekonomik ilişkilerin de ele alınacağı kaydedildi.

Heyetin, öncelikli olarak ABD'nin ve dünyanın en köklü düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü ile oluşturulan ve 2013 yılında başlayacak olan "TÜSİAD Türk-Amerikan Forumu" çerçevesinde bir toplantı gerçekleşeceği belirtilen açıklamada, toplantıda, ABD-Türkiye arasındaki stratejik ortaklığın geleceğinin ele alınacağı ve ABD Ticaret Odası (USCC) ile de biraraya gelinerek ikili ticari ilişkilerin değerlendirileceği ifade edildi.

TÜSİAD heyetinin ABD ziyareti kapsamında Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti milletvekilleri ile biraraya geleceği belirtilen açıklamada, "German Marshall Fund (GMF) ve Dış İlişkiler Komitesi ile görüşecek olan heyet, ABD Dışişleri Bakanı Vekili Jose Fernandez'i de ziyaret edecek. Heyet ayrıca Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Namık Tan tarafından verilecek resepsiyona katılacak. Heyetin ABD temasları kapsamında aralarında Washington Post yazarı David İgnasius'ın da bulunduğu basın temasları gerçekleştirilecek" ifadeleri kullanıldı.

-DÜNYA BANKASI BİLGİ PAYLAŞIMI DANIŞMA KONSEYİ'NE TÜRKİYE'DEN ÜMİT BOYNER SEÇİLDİ-

Açıklamada, Dünya Bankası Bilgi Paylaşımı Danışma Konseyi'ne Türkiye'den Ümit Boyner'in seçildiği belirtilerek, "TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ABD temasları kapsamında Washington'da Dünya Bankası'nın Bilgi Danışma Konseyi toplantısına katılacak. Her ülkeden bir temsilcinin katıldığı ve kanaat önderi, akademisyen, kamu görevlileri ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan Konsey, Dünya Banka'sının bilgi üreticisi ve bilgi paylaşım ağı rolünü güçlendirmek ve geliştirmeyi amaçlamaktadır" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad Heyeti ABD'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement