Uzmanlara Göre Altını Satmanın Tam Zamanı! - Son Dakika
Ekonomi

Uzmanlara Göre Altını Satmanın Tam Zamanı!

Altındaki yükselişi satış fırsatı olarak gören uzmanlar, 'altını satmanın zamanı'nın geldiği görüşünde.

29.04.2015 16:40  Güncelleme: 16:45

CNBC-e'deki "Geri Sayım" kuşağında piyasa profesyonelleri Zeynep Erataman'ın konuğu oldu. Gedik Yatırım Danışmanlığı Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan ve Saxo Capital Menkul Değerler Uluslararası Piyasalar Direktörü Özgür Hatipoğlu, altın fiyatları hakkında konuştu ve yatırım tavsiyesinde bulundu.

"ALTINI SATMA ZAMANI"

Altındaki yükselişi satış fırsatı olarak gören uzmanlar 'altını satmanın zamanı'nın geldiği görüşünde. Dolardaki artışın altın fiyatlarına yansıması da dolaylı olduğu için burdan kar etmek isteyenlere dolara direkt olarak yatırım yapması önerildi...

"GRAMDA YÜKSELİŞ SINIRLI OLACAK"

Gedik Yatırım Danışmanlığı Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, "Fed faiz artışı sürecini eylüle ertelerse altında satış fırsatı olur. Bu nedenle altının her yükselişini satış fırsatı olarak değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Altın doların artışıyla 1000 dolara yükselebilir. Gram bazında yükselişin sınırlı olduğunu düşünüyorum"dedi.

ALTIN BEKLEMEDE

Altın, Fed politika yapıcılarının borçlanma maliyetlerini artırmaya başlamayı öteleyecekleri beklentisinin güçlendiği bir ortamda, yatırımcıların Fed'in faiz artırımının zamanlamasına ilişkin işaretleri beklemeleri ile birlikte, üç haftanın en yüksek seviyesi yakınında kaldı.

DIŞ PİYASA

Spot altın, Salı günkü seviysi olan ons başına 1,212.17 dolardan bugün Singapur saati ile 11:00'de 1,210.52 dolara geldi. Metal 28 Nisan'da yükselişini ikinci güne taşıdı ve 1,215.16 dolara kadar çıkarak 7 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü. Altın Şanghay'da iki haftanın zirvesine tırmandı.

İÇ PİYASA

FED'in kararının etkileri iç piyasada da bekleniyor. Gramı fiyatı dün olduğu gibi 103 liranın üzerinde seyrediyor.

ANALİZ

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), iki gün süren ve bugün sona erecek olan toplantısından sonra bir politika açıklaması yapacak. ABD'de son dönemde karışık gelen ekonomik veriler, Fed'in yakın zamanda faiz artırımına gidebileceği beklentilerini zayıflatmıştı. Ekonomistler, Fed'in uzun zamandır konuşulan faiz artırımına Eylül ayından önce başlamayacağını düşünüyor. Dolar Salı günü düşüşünü beşinci güne taşıyarak, Temmuz ayından bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirdi.

YABANCI UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Dikkatler FOMC toplantısında ve özellikle altın olmak üzere emtiayı destekleyen dolardaki zayıf seyirde olacak," dedi ve "Altın için daha yüksek bir volatilite bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Uzmanlara Göre Altını Satmanın Tam Zamanı!
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Uzmanlara Göre Altını Satmanın Tam Zamanı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • subjektif: Vardı da biz mi satmatık millet aç aç :: 13 1 Yanıtla
  • sasırmıs: Ben isciyim 2007 de askeri ucretle 12 tane kucuk altin oluyodu. simdi 6 tane kadar oluyo. 6 kucuk altin nereye gitti bileniniz varmi. 9 1 Yanıtla
  • ŞIRNAKLI: 12 870 TENE ALTINIM VAR. DAHA YÜKSELİR SATMAM. 4 5 Yanıtla
  • Adana01: Yalannn daha da cıkar 6 1 Yanıtla
  • cCc Dortmund: 1500 dolara çıkacak onsu haberiniz olsun 6 0 Yanıtla
  • simyacı: Size ne Ben satmıyorum 2 2 Yanıtla
  • Tunahan: Bir kuyumcu olarak bu uzman denilenlere güvenmeyin bunlar iç paralelcilerdir 1 3 Yanıtla
  • Tunahan: Bir kuyumcu olarak bu uzman denilenlere güvenmeyin bunlar iç paralelcilerdir 1 1 Yanıtla
  • serenay: ?? olsa gurban olsun 2 0 Yanıtla
  • mehmet: Ekmek için ekamalettin piskevit lokum icin bakkal hasan 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement