Vekile Akupuntur Meclis Bütçesinden - Son Dakika
Ekonomi

Vekile Akupuntur Meclis Bütçesinden

Vekile Akupuntur Meclis Bütçesinden

Başkanlık Divanı, TBMM'de birçok yönetmeliği bugün sil baştan yenileyecek. Divanın onay verirse vekiller Meclis bütçesinden akupunktur tedavisi olabilecek ve dil kursuna gidebilecek.

30.03.2012 09:11

TBMM Başkanlık Divanı'nın bugün yapacağı toplantıda milletvekilleri ve Meclis çalışanlarıyla ilgili önemli kararlar alınacak.

Milliyet'in haberine göre Başkanlık Divanı, bugün 28 Şubat sürecinin sembol ismi ve kapatılan Fazilet Partisi'nden İstanbul Milletvekili seçilen Merve Kavakçı'ya, milletvekili sıfatının verilmesi ve norm kadro çalışması sonucu tasfiye edilecek bin 520 personelin akıbetini mesaya yatıracak. Başkanlık Divanı, TBMM'de birçok yönetmeliğini de sil baştan yenileyerek kabul edecek.

TBMM'deki diğer yönetmeliklerle getirilecek haklar özetle şöyle:

Milletvekillerinin yabancı dil ve eğitim kursu parası Meclis bütçesinden ödenecek. TBMM Sağlık Yönetmeliği'nde bulunan akupunktur ücretinin ödenmeyeceği hükmü yeni yönetmelikten çıkarıldı.

CEPTE 24 BİN TL SINIRI

Milletvekillerinin misafirlerini ağırladığı Refik Belendir Sosyal Tesisleri'nin kapatılması ve TBMM'den taşınan askeri taburun kulllandığı gazinonun sosyal tesise dönüşmesi karara bağlanacak. Ayrıca ucuz olduğu gerekçesiyle tartışma konusu olan TBMM yemekhanesinde birçok yemeğe yüzde 50'ye varan zam konusu netleştirilecek.

Telefon yönetmeliği ile daha önce Başkanlık Divanı kararıyla vekillere yapılan cep telefonu ödemelerine yasal çerçeve çizildi. Halen devam eden "bir yılda iki aylık milletvekili maaşı (24 bin TL) tutarında cep telefonu faturasının ödenmesi" uygulaması yönetmeliğe aktarıldı.

Yurtdışında 6 ay ile 2 yıla kadar yapılan tedaviler ile refakatçilerin masrafları TBMM Başkanlığı'nca ödenecek

İçme ve kaplıcada tedavi gören milletvekillerine sağlık raporunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi halinde refakaçinin yol ve gündelik giderlerini Meclis ödeyecek.

Yurtdışına tedavi için gönderilenlerin tedavi giderlerinin haksahibince ödenecek yüzde 4'lük kısmı da Meclis tarafından ödenecek.

Genel Kurul'da gizli, kavgalı ve kritik görüşmelerin tutanaklarını tutan stenograflar da milletvekilleri gibi yemin edecek.

ÇİÇEK'TEN İZİN ALACAKLAR

TBMM Başkanlık Divanı'nın onay vermesi halinde yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığı'nca kabul edilen dil kurslarına devam eden milletvekillerinin, 9 ay boyunca kurs ücretlerinin yüzde 60'ı TBMM bütçesinden karşılanacak. Teşvik, milletvekillerinin görevleriyle ilgili ihtiyaç duydukları, diksiyon, bilgisayar kullanımı, etkili konuşma gibi eğitim kursu programları için de geçerli olacak. Bu tip eğitim programlarına milletvekillerinin katılabilmesi için TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in onay vermesi gerekecek

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Vekile Akupuntur Meclis Bütçesinden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement