Vodafone Türkiye Ceo'su Serpil Timuray Vodafone Grup'un Yüzde 70'ini İçine Alan Bölgeyi Yönetecek - Son Dakika
Ekonomi

Vodafone Türkiye Ceo'su Serpil Timuray Vodafone Grup'un Yüzde 70'ini İçine Alan Bölgeyi Yönetecek

Vodafone Türkiye Ceo\'su Serpil Timuray Vodafone Grup\'un Yüzde 70\'ini İçine Alan Bölgeyi Yönetecek

1 Ocak 2014 tarihinde Vodafone AMAP (Afrika, Ortadoğu, Asya-Pasifik) Bölge Başkanı olarak yeni görevine başlayacak olan Serpil Timuray, 1 Kasım 2013 itibarıyla Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak atanan Gökhan Öğüt'e görevi devrederken,...

10.10.2013 14:24

1 Ocak 2014 tarihinde Vodafone AMAP ( Afrika, Ortadoğu, Asya-Pasifik) Bölge Başkanı olarak yeni görevine başlayacak olan Serpil Timuray, 1 Kasım 2013 itibarıyla Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak atanan Gökhan Öğüt'e görevi devrederken, geçen dört yılda Vodafone Türkiye'yi gelir pazar payında yüzde 30 gibi yüksek bir orana çıkardıklarını ve Türkiye'yi Vodafone Grup içinde de örnek ve model alınan bir başarı hikayesine dönüştürdüklerini söyledi. Serpil Timuray, "2009'dan bu yana geçen dört yılda toplam gelirlerimizi 2.7 milyar TL'den 5.5 milyar TL'ye çıkarırken, gelirlerimiz tam iki kat artış gösterdi. Büyüme açısından hem Türkiye GSM sektörü içinde hem de Vodafone Grup içinde en hızlı büyüme performansını gerçekleştirdik.Stratejik planı devreye aldığımızda yüzde 18.6 olan gelir pazar payımız 11.3 puan artarak yüzde 30'a ulaştı. 2012-2013 mali yılı itibariyle gelir pazar payında önemli bir başarı eşiğine gelmiş olduk" dedi.

-"TÜRK REÇETESİ 281 MİLYON ABONELİ BİR COĞRAFYADA PAYLAŞILACAK"-

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak atanan Gökhan Öğüt ve Türkiye üst yönetim ekibinin de katılımyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Serpil Timuray, Türkiye'de sağladıkları başarının şimdi yeni görev alanına giren 15 ülkede de Türk reçetesi, Türk formülü olarak örnek alındığını ve bu deneyimleri karşılıklı olarak bölge ülkeleri içinde paylaşacaklarını da belirterek, "Biz geçen dört yılda sadece Türkiye'de değil Vodafone Grubu içinde de örnek gösterilen bir ülke yarattık. Ayrıca sadece ben değil 30'a yakın Türk arkadaşım şu anda Vodafone Grubu içinde uluslararası görevlerde bulunuyor.Bu hepimiz adına gurur verici bir tablo" diye konuştuk.

-"VODAFONE GRUBU'NUN YÜZDE 70'İ BENİM SORUMLULUK ALANI İÇİNDE"-

Vodafone Grubu'nun küresel ölçekte hazırlanan 2015 yeniden yapılanma stratejisi hakkında bilgi veren Timuray, dünyanın iki bölgeye ayrıldığını ve benimsenen bu stratejinin beş ana konuya odaklı olduğunu belirterek, bunların başında telekom sektöründe sesin yanın sıra veri ağırlıklı bir teknoloji şirketi haline dönüşmenin, kurumsal segmentte güçlü bir oyuncu olmanın ve gelişmekte olan pazarlarda büyümede liderlik yapmanın geldiğini söyledi. Timuray "Gelişmekte olan pazarlarda liderlik konusu Türkiye Vodafone'ı daha çok ilgilendiren bir konu. Bu alanda Türkiye zaten etkin bir konumda bulunuyor. Yarattığımız Türk reçetesi ya da Türk formülüne birçok ülke ilgi gösteriyor ve kendisine örnek almak istiyor.Nitekim sürekli olarak Vodafone ülkelerinden arkadaşlarımız gelip Türk reçetesi hakkında bilgi ve görüş alıyorlar" dedi. Serpil Timuray, Vodafone Grup'un dünyayı iki ana bölge olarak yapılandırdığını, bunlardan birinin Avrupa bölgesi olduğunu,diğerinin de kendisinin Bölge Başkanı olarak atandığı AMAP bölgesi olduğunu belirterek, "AMAP bölgesinde 15 ülke yer alıyor. Bu ülkelerin toplam abone sayısı 281 milyona ulaşıyor. Toplam gelirleri ise 15.4 milya Sterlin. Vodafone'un yüzde 70'i benim bölgemde. Ayrıca gelir ve abone sayıları bakımından ilk dört ülke de benim sorumluluğum altında olacak" dedi.

-"UÇAKTAN YÖNETECEĞİM"-

Toplantıda medya temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Timuray, "bölgeyi nereden yöneteceksiniz" sorusuna, Grup Direktörlüğü görev kapsama alanının Afrika'dan Hindistan'a ve Avustralya'ya kadar geniş bir alanı içerdiğini belirterek, "Sanırım pek oturma şansı bulamayacağım.Daha çok seyahat edeceğimi düşürsek bölgeyi uçaktan yöneteceğim "şeklinde esprili bir karşılık verdi. Timuray, Avrupa bölgesinin artık belirli bir olgunluk noktasına geldiğini ve büyümenin lokomotifinin AMAP bölgesi olacağını vurgulayarak, "Bu ülkelerde amaç sadece büyümek değil, mobil iletişimin sosyal hayata, insan hayatına daha fazla fayda yaratmasını sağlamak olacak.Bu konuda önemli sosyal projeler var.Türkiye'nin deneyimleri de dahil her ülkenin geliştirdiği modelleri sinerji içinde insan hayatına olumlu değerler katmak için geliştirme çabasında olacağız" dedi. Timuray, Türkiye'nin Avrupa bölgesi dışında kalması konusunun hatırlatılması üzerine,"Bu yeni grup yapılanması bir bölge yapılanmasından çok stratejik büyüme programı kapsamında yapıldı. Dolayısıya coğrafi bir ayrım söz konusu değil. Ayrıca bu yeni göreve atanırken, Türkiye'nin de benim sorumluluğum altında olmasını ben özellikle arzu ettim" dedi.

-"TÜRKİYE PARLAYAN BİR YILDIZ"-

Gökhan Öğüt de konuşmasında Vodafone Türkiye'nin Grup içinde parlayan bir yıldız olduğunu ve Serpil Timuray'ın AMAP bölgesi direktörlüğüne atanmasından büyük gurur ve mutluluk duyduklarını belirterek, bundan böyle odaklı segmentasyon stratejisi içinde faturalı müşteriler,yüksek değerli müşteriler,gençler ve kurumsal cepheye odaklanarak en iyi değer dengesini kurduklarını söyledi. Türk halkının kalbini ve aklını kazanan bir operatör olacaklarını kydeden Gökhan Öğüt" Geçen beş yılda hizmet kalitemizi arttırmak amacıyla 12 milyar TL gibi büyük bir yatırım yaptık.Yatırım yapmaya bundan sonra da aynı hızda devam edeceğiz" dedi.Abone sayısı hakkında da bilgi veren Öğüt, Vodafone olarak 3.7 milyon net abone kazanımı olduğunu ve toplam abone sayısının da 19.2 milyona ulaştığını söyledi. Data gelirlerinin söz konusu dönemde 90 milyon TL'den 550 milyon TL gibi önemli bir büyüklüğe ulaştığını belirten Öğüt, "Vodafone aboneleri içinde artık her dört aboneden biri akıllı telefon kullanıyor. Bu aynı zamanda üç abonenin akıllı telefonunun olmadığı anlamına geliyor. Bizim çabamız akıllı telefon penetrasyonunu da arttırmaya odaklanmak olacak.Vodafone olarak 10 çeyrektir aboneleri tarafından en çok tavsiye edilen operatör olduk" dedi. Vodafone olarak Türkiye'de dijital dönüşüme liderlik etmeye devam edeceklerini belirten Öğüt, gelecek dönem stratejileri kapsamında yatırımlarını teknolojik altyapıya, insan kaynaklarına ve sosyal iş modellerine yapmayı sürdüreceklerini söyledi. Gökhan Öğüt, bir soru üzerine Vodafone Grup'un Türkiye performansından çok memnun olduğunu belirterek" Zaten Serpil Hanımın böylesine önemli bir göreve getirilmesi ve Türkiye operasyonları içinde olan benim de Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak atanmam bu memnuniyetin ifadesi olarak ele alınabilir" dedi. Öğüt, Vodafone olarak geçmiş dönemde de rekabetin önünün açılmasına öncülük ettiklerini belirterek bundan böyle de rekabet ve dinamizmin güçlü bir markası olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Vodafone Türkiye Ceo'su Serpil Timuray Vodafone Grup'un Yüzde 70'ini İçine Alan Bölgeyi Yönetecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement