Skandalla Sarsılan Volkswagen'in Yeni Patronu Belli Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Skandalla Sarsılan Volkswagen'in Yeni Patronu Belli Oldu

26.09.2015 10:58  Güncelleme: 16:17

ABD ve Avrupa'da dizel araçların egzoz emisyonlarını düşük gösteren otomotiv devi Volkswagen'in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Porsche AG'nin İcra Kurulu Başkanı Matthias Müller oldu.

Volkswagen'in dizel motorlu araçların egzoz emisyonlarını düşük gösterdiğinin ortaya çıkmasıyla patlak veren skandalın ardından 2007'den beri şirketin CEO'luğunu yapan olan Martin Winterkorn çarşamba günü istifa etmişti. Winterkorn'un koltuğuna oturan Müller, mühendislik eğitimi aldı. Volkswagen'e bağlı Audi'de 1977 yılında çıraklık eğitimi aldı ve 2003 yılında Volkswagen'in tüm araçlarıyla ilgili projelerden sorumlu isim oldu.

ÖNCELİKLİ HEDEF: ZEDELENEN İTİBAR

Önceliğinin şirketin zedelenen itibarını onarmak olduğunu söyleyen Müller, "En acil görevim, her taşı kaldırarak ve maksimum şeffaflık içinde, Volkswagen şirketine olan güveni geri kazandırmak." dedi.

BÖLGESEL DEPARTMANLARA ÖZERKLİK

Müller şirketin genel işleyişinde de değişikliklere gideceklerini ve bölgesel departmanlara daha çok özerklik verileceğini açıkladı.

Müller'in nisan ayında dönemin yönetim kurulu başkanı Ferdinand Piech'in de yerine geçebileceği söyleniyordu.


Müller'ın tanıtıldığı basın toplantısından bir kare

Şirketin yeni CEO'su "Hedefimiz insanların araçlarımızı güven ve zevkle kullanmaya devam etmelerini sağlamak. Dünyada 80 milyon Volkswagen kullanıcısı var." dedi.

HİLE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Volkswagen'in ABD ve Avrupa'da egzoz emisyonlarını kasıtlı olarak düşük gösterdiği ve yaklaşık 11 milyon araca yerleştirilen yazılımla, karbon emisyon oranlarında hile yapıldığı ortaya çıkmıştı.

SKANDAL PATLADI, HİSSELER ÇAKILDI

Hafta başında patlak veren skandalın ardından şirket hisselerinde yüzde 30 değer kaybı yaşandı.

Son Dakika Ekonomi Skandalla Sarsılan Volkswagen'in Yeni Patronu Belli Oldu - Son Dakika


Advertisement