Karadeniz'de yapılan Yeşil Yol Projesi'nin yarısı bitti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan ve yerelde Yeşil Yol olarak adlandırılan, 'Yeşile Yolculuk' projesinin, bölgede yer alan doğal değerlere ulaşım yetersizliği nedeniyle ortaya çıkan bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
"YEŞİLE YOLCULUK ASLINDA TURİZM KORİDORUDUR"
Proje ile yılın belirli aylarına sıkışan turizm talebinin daha geniş bir takvime yayılabileceğini ifade eden Yüce, "Yeşile Yolculuk adını verdimiz proje aslında turizm koridorudur. Turizm koridoru olarak belirlediğimiz ana hat yolu var. Bu ana hatta bağlı turizm merkezlerine, tarihi mekanlara, kültür varlıklarına ve doğaya giden Yeşile Yolculuk hattı belirledik. Belirlediğimiz güzergahta doğaya saygılı turizm merkezleri, lezzet durakları ve konaklama merkezleri planlandı. Ana hattın uzunluğu 2 bin 600 kilometredir. Bunu 1000 kilometresi karayolları ağında mevcut olan yollardır. Kalan 1600 kilometrelik yolun büyük bir kısmı ise mevcut yayla yollarında oluşuyor. Bu yol ağının 800 kilometresini yamalamış olduk. Yeşil Yol'da yarıya geldik" dedi.
"1.5 MİLYON TURİST HEDEFİ"
Yeşile yolculuk projesinin Karadeniz Bölgesi'nde turizmi canlandıracağını kaydeden Yüce, şunları söyledi:
"Yeşile Yolculuk Projesi, Karadeniz Bölgesi'ni turizmin cazibe merkezi haline getirecek. Doğaya saygılı konaklama yerleri ile lezzet durakları oluşturulacak. Doğayla bütünleşmek isteyen yerli veya yabancı turistlerin aradığını bulabileceği bir turizm koridoru oluşturuluyor. 2 yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile bölgemizde 33 bin olan yatak sayısı 90 binlere çıkacak. Bölgeye 1 .5 milyon turistin gelmesini bekliyoruz. Bu hedeflere doğru hızla ilerliyoruz. Bu proje ile birlikte Doğu Karadeniz çok farklı konuma gelecek."
RİZE'DEKİ YOL AĞI 648 KİLOMETRE
Rize'de Yeşil Yol'da 648 kilometrelik yol ağı bulunduğunu ifade eden Yüce, "Bu uzunluğun yüzde 13'ü olan 84 kilometresi karayollarında, yüzde 87'si olan 564 kilometresi de İl Özel İdare sınırlarında kalmaktadır. Rize'de yeni açılan yol ağı çok sınırlı. Eğrisu-Golezana, Hüser-Haczane ve Yukarı Kavron-Samistal Yaylaları arasında bağlantı yolları yapılıyor. Bunun dışında kalan yolların iyileştirmesi yapılıyor" dedi ve Rize'de Yeşil Yol projesi için 9 milyon 896 bin lira harcandığını belirtti.
Bu arada tartışmaların yaşandığı Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron-Samistal Yayları arasındaki 8 kilometrelik Yeşil Yol bağlantısında 1 kilometrelik bölüm tamamlandı. Kış şartları nedeniyle ara verilen yol çalışmasının ilkbaharda yeniden başlayacağı öğrenildi.
Son Dakika › Ekonomi › Turizm Koridoru Olacak Yeşil Yol'da Yarıya Gelindi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?