AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan: "Mevcut Sistemde Kimin Başbakan Olacağını Bilmeden Sandığa... - Son Dakika
Genel

AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan: "Mevcut Sistemde Kimin Başbakan Olacağını Bilmeden Sandığa...

AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan: "Mevcut sistemde kimin başbakan olacağını bilmeden sandığa gidiyoruz"İSTANBUL - AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattığı konferansta mevcut sistemi eleştirdi.

05.03.2017 19:04

AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan: "Mevcut sistemde kimin başbakan olacağını bilmeden sandığa gidiyoruz"

İSTANBUL - AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan, Cumhurbaşkanlığı sistemini anlattığı konferansta mevcut sistemi eleştirdi. "Ülkenin başına geçecek başbakanın kim olduğunu bilmeden sandığa gidiyoruz" dedi.

16 Nisan'da yapılacak olan referandum AK Parti Tokat Milletvekili Zeyit Aslan, Başakşehir'de bir konferansta yeni sistem hakkında açıklamalarda bulundu. Konferansa ayrıca AK Parti İstanbul Milletvekilleri Abdullah Başçı, Halis Dalkılıç, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Mecliste tek sandalyeye hükümeti kurma görevi verildi"

Cumhurbaşkanlığı Sistemi olarak bilinen yeni sistemi detaylı bir şekilde vatandaşlara anlatan Aslan yaklaşık 2 saat boyunca 18 madde hakkında konuştu. Aynı zamanda referandum için 'hayır' çalışması yapan muhalefeti de eleştiren Aslan, yalan üzerine kurulu bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Mevcut sistemde halkın göz ardı edildiğini de sözlerine ekleyen Aslan ayrıca yapılan seçimlerde kimin başbakan olacağını bilmeden insanların oy kullanmaya gittiğini belirtti. Geçmişte yaşanan olaylardan örnekler veren Milletvekili Aslan konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;

"Bugün biz parlamenter sistemde sandığa gidiyoruz, oy veriyoruz ve oy verdiğimiz parti birinci parti çıkıyor. Peki mevcut parlamenter sistemde hükümeti kurma görevini vermekle yükümlü olan cumhurbaşkanı, en çok oy alan partinin başkanına hükümeti kurma görevini vermek zorunda mı? Hayır, geçmişte örnekleri var. 95'te Refah Partisi birinci parti çıkıyor ama o dönem ikinci parti çıkan Anavatan Partisi'ne hükümeti kurma görevi veriliyor. 28 Şubat sürecinde bir siyasi partiden milletvekili seçilen ve sonra istifa edip bağımsız kalan bir adama, meclisteki tek sandalyeye hükümeti kurma görevi veriliyor. Bugün biz sandığa gittiğimizde yarın ülkenin başına geçecek başbakanın kim olduğunu bilmeden sandığa gidiyoruz. Hükümeti kimlerin kuracağını, koalisyon mu tek başına iktidar mı olacağını bilmeden sandıkta oylama yapıyoruz. Ama yeni sistemde icranın başı kim olacak, yürütmenin başı kim olacak, ben kimi bileceğim, kime oy vereceğim? Bunu bilerek oy vermeye gidiyoruz. O yüzden Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile birlikte artık sürekli seçimin konuşulduğu, seçimle birlikte istikrarı bozucu dengelerin sarsıldığı bir sistem yeni sistemde tamamıyla bertaraf ediliyor."

Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda ev sahipliğini yapan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Milletvekili Zeyit Aslan'a çiçek takdim etti. Konferansın ardından ise Mustafa Yıldızdoğan sahneye çıktı. 'Türkiyem' isimli parçasıyla konserine başlayan Yıldızdoğan salonu dolduran vatandaşlara keyifli anlar yaşattı.

(SA-YM-

AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan: "Mevcut Sistemde Kimin Başbakan Olacağını Bilmeden Sandığa...
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel AK Parti Milletvekili Zeyit Aslan: 'Mevcut Sistemde Kimin Başbakan Olacağını Bilmeden Sandığa... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement