Diriliş Ertuğrul Karakterlerinin Tarihteki Yerleri - Son Dakika
Genel

Diriliş Ertuğrul Karakterlerinin Tarihteki Yerleri

SÜLEYMAN ŞAHSüleyman Şah, Osmanlıları Anadolu'ya getiren isim olarak bilinir. Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayı Boyu'nun önemli isimlerinden Kaya Alp'in oğlu olan Süleyman Şah, Ertuğrul,Gündoğdu,Dündar ve Sungur Tekin isimlerinde 4 evlat sahibi ve obasının mutlak hakimi olarak 1227 yılına...

15.06.2017 17:01

SÜLEYMAN ŞAH

Süleyman Şah, Osmanlıları Anadolu'ya getiren isim olarak bilinir. Oğuzların 24 boyundan biri olan Kayı Boyu'nun önemli isimlerinden Kaya Alp'in oğlu olan Süleyman Şah, Ertuğrul ,Gündoğdu,Dündar ve Sungur Tekin isimlerinde 4 evlat sahibi ve obasının mutlak hakimi olarak 1227 yılına kadar yaşamıştır.

HAYME ANA

Süleyman Şah'ın eşi, Ertuğrul Gazi'nin annesi Hayme Hatun, kocası Süleyman Şah'ın ölümünün ardından Kayı Boyu'nun başına geçti ve "Devlet Ana" lakabını kazandı.

ERTUĞRUL GAZİ

Süleyman Şah'ın 4 oğlundan biridir.Annesi Hayme Hatundur.Süleyman Şah'ın ölümünden sonra boy içinde ayrılıklar baş göstermiş, Ertuğrul Gazi'nin kardeşlerinden Gündoğdu ve Sungur Tekin Orta Asya'ya göç etmiş,Kayı boyunun liderliğini alan Hayme Hatunla birlikte oğulları Ertuğrul Bey ve Dündar Anadolu'da kalmış; Selçuklu saflarında, Moğollara karşı savaşmıştır.

HALİME HATUN

Osmanlı Beyliği'ni kuran Osman Bey'in annesi ve Ertuğrul Gazi'nin eşi olan Halime hatun 1281 yılında ölene kadar, Ertuğrul Gazi'nin yanından bir an olsun ayrılmadı.

GÜNDOĞDU

Gündoğdu babasının ölümünün ardından, Kendisi büyük olduğu için babasından sonra Türk soyunun başına kendisinin geçmesi gerektiğini düşünse de Kardeşi Ertuğrul'un daha keskin bir zekaya sahip olması ve diğer vasıfları sayesinde lider olması sonucu Kayı Boyunun kendisini tutan bir bölümü ve kardeşi Sungur Tekin ile birlikte eski yurtları olan Orta Asya'ya dönerek tarih sahnesinden sessiz sedasız kaybolmuştur.

Bamsı Beyrek

Bamsı Beyrek, Dede Korkut hikayelerinde de yer alan bir Türk kahramanıdır. Bamsı Beyrek Ertuğrul'un Alplerinden ve en iyi dostlarından biridir.

TURGUT ALP

Ertuğrul Gazi ve sonrasında oğlu Osman Gazi'nin en yakın silah arkadaşı olan Turgut Alp gelmiş geçmiş en meşhur Türk savaşçıları arasında sayılır.

AFŞİN BEY

Horasanlı Türkmen bir ailenin evladıdır. Nice akınlara katılmış bir Cengaver olarak bilinen Afşin Bey önemli bir tarihi figürdür. Bizans ordularını Malatya'da yenip Kayseri'yi ele geçiren ve sonrasında 1071'de Malazgirt Meydan Muharebesinde komutanlık yapan Afşin Bey, Selçuklu hükümdarlarına hizmet etti ve son olarak Halep'te görüldü.

Diriliş Ertuğrul Karakterlerinin Tarihteki Yerleri
Kaynak: Youtube

Son Dakika Genel Diriliş Ertuğrul Karakterlerinin Tarihteki Yerleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement