15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Erzurum, Erzincan Ağrı ve Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında etkinlikler düzenlendi.

16.07.2018 04:21

Erzurum, Erzincan Ağrı ve Iğdır'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılında etkinlikler düzenlendi.

- Erzincan

Erzincan'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenen anma programında camilerden sela okundu.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelenler, protokol konuşmaların ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla TRT Sanatçısı Volkan Arslan tarafından verilen konsere eşlik etti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ahmet Cavit Şireci, meydanda toplananlarla bir süre sohbet etti.

Etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz gecesi yaşananlar sinevizyondan gösterildi, din görevlileri sela okudu, protokol ve alandakiler dua etti.

Etkinliğe katılan Amine Keleş, hain darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı ile sokağa çıktığını anlatarak "O gece silkelenerek kendimize geldik. Özümüze döndük ve Osmanlı ruhumuzu kaybetmediğimizi gördüm. Böyle bir millete sahip olduğumuz için ne kadar şükretsek az. Rabb'im bir daha o günleri yaşatmasın." diye konuştu.

İsmail Hakkı Ekinci ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın o gece halka çağrıda bulunmasıyla büyük bir cesaret gösterdiğini ve davet üzerine meydanlara çıktıklarını belirterek "Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet ve gazilerimize şifalar diliyorum." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement