15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

16.07.2019 11:14

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Tosya Müftü Vekili Nuri İbrahim Ateş tarafından dua edildi, Tosya Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Topluluğu ilahiler seslendirdi.

Kaymakam Deniz Pişkin, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un hain bir darbe girişimi olduğunu söyledi.

O gece Türk milletinin şanlı bir direniş ortaya koyduğunu vurgulayan Pişkin, "Tarihimizin en karanlık günlerinden olan ve Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz işgal girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın üstün liderliği ile sevk ve idaresinde, hükümetimizin kararlı duruşu, tarihi şan ve şereflerle dolu aziz milletimizin, demokrasisine ve hukukuna sahip çıkarak vatanperver asker ve güvenlik güçlerimizin şanlı direnişiyle bertaraf edilmiştir. Mensubu olmaktan şeref duyduğum kahraman Türk milletinin bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceği yaşayarak görüldü." dedi.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil de memleketin yiğit evlatlarının o gün kurşuna, tanka koşarak giderek vatanı kurtardığına işaret etti.

Program, Tosya Ahi Yaren Mehteran ekibinin gösterisi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sinevizyon gösterimi, 15 Temmuz şiirinin okunması ve müzik dinletisinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement