15 Temmuz Şehitleri Hamburg'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Şehitleri Hamburg'da Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Hamburg'da anılacakYakup Askerzade Hamburg, 14 Temmuz (DHA) - Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek şehitleri andı.

14.07.2017 19:29

15 Temmuz Şehitleri Hamburg'da anılacak

Yakup Askerzade Hamburg, 14 Temmuz (DHA) - Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek şehitleri andı.

Türkiye'de olduğu gibi yurt dışında da darbe şehitleri anılıyor.

Almanya'nın Hamburg kentinde T.C. Hamburg Başkonsolosu Fatih Ak 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle basın toplantısı düzenleyerek şehitleri andı.

Başkonsoloslukta düzenlenen toplantıda Başkonsolos Fatih Ak, Tam bir yıl önce bugün ülke olarak büyük bir travma yaşadık. Geçen bir yıllık süre zarfından bu travmanın yarattığı tahribatı onarmak koğuşturmayla geçti. 15 Temmuz akşamı yaşadığımız bildiğiniz sıradan bir darbe girişimi değildi.Evrenin imamı olduğu iddia eden bir kişinin peşinden giden, orduya, emniyete, yargıya devletin tüm kuruluşlarına sızmayı başarmış bir örgüt bu darbe girişiminde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti ve tarhinin en kötü, kanlı terör saldırısını yaşadık. Milletimizin düşmana karşı savaşmak üzere kendilerine silah emanet ettiği kişiler bu silahları sivillere karşı kullandılar. 250 vatandaşımız şehit oldu o gece ve iki binin üzerinde vatandaşımız yaralandı. Savaş uçakları Istanbul, Ankara semalarında uçtu. TBMM bombalandı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlar olarakta Türkiye'dekilerle beraber aynı travmayı yaşadılar. O gece saat 10'den itibaren Başkonsolosluğumuz önünde toplanaya başladılar. Ne mutlu ki bize o gece Türk halkı, demokrasisi ve devletine canı pahasına çıktı ve bu hain darbe girişimine karşı göğsünü siper etti. Daha o gece bu darbenin arkasında Fettullah Gülen'in olduğu açık saçık ortadaydı. Yıllardır devlet kurumlarına adım, adım sızdığı ve güç merkezlerini işgal etmeye çalıştığı, bunu devleti ele geçirmek amacıyla sistemli bir şekilde üstü kapalı bir şekilde devam ettirdiği ortaya çıktı dedi.

Ak, demokrasi ve ülkesi için gözünü kırpmadan şehit olanları rahmetle andığını söyleyerek, suçlalarının hak ettikleri cezayı yargının vereceğini söyleyerek, FETÖ'nün sadece Türkiye'de değil dünyanın yaklaşık 150 ülkesinde eğitim ve sivil toplum kuruluşu maskesi altında faalliyet gösterdiğini ve bu tehlike hakkında görüştüğü tüm muhatapları bilgilendirdiklerini kaydetti. Başkonsolos Ak konuşmasından sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

(Tür: Dış)

15 Temmuz Şehitleri Hamburg\'da Anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Şehitleri Hamburg'da Anıldı - Son Dakika


Advertisement