15 Yıl Önce Kalp Nakli Olan Hastaya Böbrek Nakli - Son Dakika
Güncel

15 Yıl Önce Kalp Nakli Olan Hastaya Böbrek Nakli

15 Yıl Önce Kalp Nakli Olan Hastaya Böbrek Nakli

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 15 yıl önce Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından kalp nakli olan, bir yıl sonra da kalp pili takılarak yaşama tutunan 59 yaşındaki Mustafa Atan, şimdi canlı vericiden böbrek nakliyle bir kez daha sağlığına kavuşacak.

06.01.2016 15:49

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 15 yıl önce Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından kalp nakli olan, bir yıl sonra da kalp pili takılarak yaşama tutunan 59 yaşındaki Mustafa Atan, şimdi canlı vericiden böbrek nakliyle bir kez daha sağlığına kavuşacak.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde, böbrek nakli olup mutlu sona ulaşacağını söyleyen Mustafa Atan, "15 yıllık kalp nakillisiyim. Yarın da kısmet olursa böbrek nakli olacağım. Vericim hazır, her türlü kontrollerimiz yapıldı, inşallah yarın mutlu son olacak" dedi.

Vericinin dayısının oğlu Siyami İncer olduğunu aktaran Mustafa Atan, "Doktorlarım yaklaşık 2 ay önce böbrek nakli olmam gerektiğine karar verdi. 2009 yılında diyalize girmeye başladım. O dönemde 105 kilodan 68 kiloya düştüm. Hafızamı kaybettim. Beni 'Ölür bu hasta' diyerek hastaneden taburcu ettiler. Allah bana yeniden yaşam sundu, tekrar hayata tutundum" diye konuştu.

6 yıldır diyalize girmediğini, 2 ay önce yeniden girmeye başladığını kaydeden Atan, şöyle dedi:

"Gün aşırı diyalize giriyordum. Sağolsun dayımın oğlu bir böbreğini vereceğini söyledi. İşlemlere başladık, kısmet olursa yarın Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde nakil olacağım. 15 yıl önce kalp nakli olduğumda çok zorluklar yaşadım. İnşallah bu hastalıktan da kurtulacağım. Dayımın oğlu sayesinde tekrar sağlığıma kavuşacağım. Yaşamak çok güzel." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Yıl Önce Kalp Nakli Olan Hastaya Böbrek Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement