17. Len Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın 3'üncü Ayağı Yedikule'de Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

17. Len Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın 3'üncü Ayağı Yedikule'de Gerçekleştirildi

17. Len Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları\'nın 3\'üncü Ayağı Yedikule\'de Gerçekleştirildi

17. LEN (Avrupa Yüzme Birliği) Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın üçüncü ayağı Yedikule sahilinde gerçekleştirildi.

05.07.2014 13:40

17. LEN (Avrupa Yüzme Birliği) Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın üçüncü ayağı Yedikule sahilinde gerçekleştirildi. Yüzücülerin kıyasıya mücadele verdiği yarışta Türkiye erkekler parkurunda 19'uncu olurken, kadınlarda ise 18'inci oldu.

5 ayaktan ve bir finalden oluşan 17. LEN Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın üçüncü ayağı Yedikule sahilinde düzenlendi. Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla düzenlenen yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra, Bulgaristan, Fransa, İsrail, İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan, Rusya ve İsviçre'den 15 yaş üzeri 30'u kadın toplam 63 sporcu katıldı. 5 kilometrelik yarışlarda kıyasıya mücadele veren yüzücüler heyecan dolu dakikalar yaşattı. Türkiye'yi temsilen Yenikapı sahilde kulaç atan İris Kılıç kadınlar parkurunda 18'inci olurken, erkekler parkurunda da Berkan Sakal 19'uncu olarak yarışı tamamladı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, 3 yıldır sporculara yatırım yaptıklarını kaydederek, "Avrupa şampiyonası 5 ayaktan yapılıyor, bu 3'üncü ayağı. İstanbul Belediyesi ile ortaklaşa düzenledik. LEN üyelerinden hep takdir alıyoruz. Bazı konuşmalarda 5 ayakta yapılan yarışlarda gidin Türkiye'den öğrenin diyorlar. 3 yıldır sporcularımıza yatırım yapıyoruz. Genç sporcular yetiştiriyoruz. Belli bir kamp düzenlemeleri başladı. Milli takımımızda belli bilimsel bir grup ile çalışmalara başladık. Yüzme biraz uzun soluklu bir branş" diye konuştu.

17. LEN Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın dördüncü ayağı ise Hollanda'nın Hoorn, 7,5 kilometrelik beşinci yarış İspanya'nın Navia şehirlerinde düzenlenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 17. Len Kupası Açık Deniz Yüzme Yarışları'nın 3'üncü Ayağı Yedikule'de Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement