29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandıYalova'da Valilik makamında tebriklerin kabulüyle başlayan kutlama programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle devam etti Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Albay Cenk Topuz ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk,...

29.10.2022 13:52  Güncelleme: 14:02

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

Yalova'da Valilik makamında tebriklerin kabulüyle başlayan kutlama programı, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle devam etti

Vali Muammer Erol, Garnizon Komutanı Albay Cenk Topuz ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, programa katılan öğrencilerin, askerlerin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Erol, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Erol, programda yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100. yılının arifesinde her zamankinden daha coşkulu ve gururlu olduklarını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler alındığını vurgulayan Erol, "Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyet ile varılabileceğinin bilincinde olan Türk milleti, cumhuriyet rejiminde kıvançlıdır. Cumhuriyet'in bugün bizi ulaştırdığı nokta daha aydınlık yarınlar için hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemektedir." ifadelerini kullandı.

Halk oyunları gösterisi, resmigeçit töreni ve Kent Müzesi'ndeki "Pul Sergisi"nin açılmasıyla sona eren programa, AK Parti Yalova milletvekilleri Meliha Akyol ve Ahmet Büyükgümüş, Memleket Partisi Yalova Milletvekili Özcan Özel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement