29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Libya ve Mısır'da kutlandı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Libya ve Mısır'da kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, Mısır'ın başkenti Kahire ile Libya'nın başkenti Trablus'ta kutlandı.

31.10.2022 22:55  Güncelleme: 23:37

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99'uncu yıl dönümü, Mısır'ın başkenti Kahire ile Libya'nın başkenti Trablus'ta kutlandı.

Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliğinin başkentteki El-Mahari Otelinde gerçekleştirdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna, İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı.

Resepsiyonda Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Kutlamaya Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Yardımcısı Abdullah el-Lafi, Sosyal Hizmetler Bakanı Vefa el-Kilani, Adalet Bakanı Halime el-Busifi, Sayıştay Başkanı Halid Şalşak ve Değişim Partisi Başkanı Cuma el-Kamati gibi ülkenin önde gelen isimleri katıldı.

Mısır'daki tören

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği tarafından düzenlenen program da başkentteki bir otelde yapıldı.

İstiklal Marşı'nın ardından törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram mesajı okundu.

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen, ülkedeki Türk iş insanları ve Mısırlı bazı yetkililerin katıldığı törende yaptığı konuşmada, Türkler ile Mısırlıların tarih sahnesinde derin bir geçmişe sahip olduğunu anlattı.

Son yıllarda iki ülke arasında siyasi ve ekonomik açıdan gelişmelerin olduğunu ifade eden Şen, kültürel anlamda da devam etmekte olan bağların ülkedeki Yunus Emre Enstitüsü ve Mısır'da 20'den fazla üniversitede bulunan Türk dili ve edebiyatı bölümüyle devam ettiğini vurguladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Libya ve Mısır\'da kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Libya ve Mısır'da kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement