Vali Orhan Düzgün, Eşref Kolçak, Can Kolukısa, Bahar Öztan, Yusuf Sezgin, İpek Tuzcuoğlu gibi sinemaya emek vermiş sanatçıların yer aldığı açılışta, amatör bir ruhla başlayan Altın Çınar Film Festivali'nin uluslararası boyut kazanmasıyla bu sene 4'üncüsünün düzenlendiğini belirterek, festivalin bir çınar gibi kök salmaya başladığını söyledi.
Vali Düzgün, film festivalinin Kayseri için taşıdığı öneme işaret ederek, uluslararası katılımlı festivalin Kayseri'nin kültür ve sanatına katkı sağlamasının yanı sıra ilin tanıtımı açısından da önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Şehir festivallerinin Anadolu'ya açılmasının festivalin yapıldığı illere büyük katkısı olduğunu söyleyen Vali Düzgün, o illerin tanıtımı, sanatçılarla sinemaseverlerin buluşması, film gösterileri, söyleşiler ve atölye çalışmalarının festivalin düzenlendiği yerlere renk kattığını kaydetti.
Festival kapsamında kente gelen sanatçıların o ilin sokaklarında görülmeleri, o ilde insanlarla buluşmalarınin kentin sakinlerinde bir heyecana sebep olduğunu ifade eden Vali Düzgün, düzenlenen yarışmalarla genç sinemaseverlerin, film yönetmenlerinin teşvik edilmesi anlamında da festivallerin önemli olduğuna değindi.
Ticaret ve sanayi kenti olarak bilinen Kayseri'nin zengin tarihi ve kültürel mirası olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, film festivalleri kapsamında kente gelen sinema sanatçılarının yanında film yönetmenleri, yapımcıların Kayseri'deki tarihi mekânları gördükçe buralarda yeni filmlerin çekilmesi konusunda kendilerinde bir ümit ışığı belirdiğini söyledi.
Turizmin gelişmesi için gerekli olan altyapı yatırımları, konaklama tesislerinin yeterliliği yanında tanıtımın da çok önemli olduğunu belirten Vali Düzgün, film çekilen birçok mekânın ziyaretçiler tarafından müze gibi gezildiğini hatırlatarak, bu bakımdan da festivallerin gerçekleştiği ve filmlerin çekildiği mekanların tanıtımı anlamında sinemanın önemli bir katkısı olduğunu ifade etti.
Kayseri'nin turizm potansiyeli ve son dönemlerde yapılan önemli yatırımlarla ilgi odağı olan Erciyes Kayak Merkezi hakkında katılımcılara bilgiler veren Vali Düzgün, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Başbakanlık Tanıtma Fonu, ORAN Kalkınma Ajansı ve Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ekibine destek ve emeklerinden dolayı teşekkür etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü'nden Daire Başkanı Enver Aslan ise, festivalin büyük bir katılımla devam etmesi durumunda katkılarının her zaman devam ettireceklerinin sözünü vererek, festivalin çınar gibi yıllara kök salması temennisinde bulundu.
4. Uluslararası Altın Çınar Kayseri Film Festivali'nin Yönetmeni Kadir Turna ise düzenlenen film festivalinin 4 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin önemli festivalleri arasına girdiğini ifade ederek, bu festivalin oluşmasında ve gelişmesinde desteklerini her zaman hissettikleri Vali Düzgün'e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından, 'Ankara Yazı- Veda Mektubu' adlı açılış filmi, Vali Düzgün ve salondaki katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.
Kayseri Valiliği'nin himayesinde Yücel Çakmaklı Film Atölyesi ve Anadolu Sinemacılar Derneği işbirliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı destekleriyle düzenlenen 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali'ne Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinemalar Genel Müdürlüğü'nden Daire Başkanı Enver Aslan ile Türk sinemasına emek veren birçok yönetmen ve oyuncu ile Hindistan'dan gelen sinemacılar da açılışta yerlerini aldı.
Son Dakika › Güncel › 4. Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?