5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği - Son Dakika
Güncel

5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği

5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği

13 Eylül 2013Cuma günü "5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği" saat 17.00'de kortej yürüyüşüyle birlikte başladı.

14.09.2013 12:09

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Belde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, Ergene Meydanı Dingiloğlu Parkı önünde kortej oluşturarak festival alanına yürüdü.

Yürüyüşün ardından Kırklareli Belediye Başkanlığı'nca ve Kırklareli Kent Konseyi'nce "5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği" kapsamında Başkan Çağlayan ve beraberindekiler yetiştiricilerin stantlarını gezdi.

Festival Alanında gelindiğinde düzenlenen yarışmalarda, "Bağ Prensesi" dalında birinci olan Tülay Üstündağ'a plaketini CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek verirken "Bağ Prensi" seçilen Nurettin Nişikli'ye plaketini Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan verdi. Ayrıca katılımlarından dolayı Ali Haluk Korur, Hüseyin Aşık, Cengiz Sevil, Özcan Küçüktaş, Nejdet Göç teşekkür plaketi aldılar.

Açılış konuşmaları yapıldı

Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan böyle bir kutlamanın içinde olmaktan mutlu olduğunu, her geçen sene bu tür organizasyonların daha iyi olacağını, üretici ve vatandaşların organizasyona her geçen gün daha çok sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekili Turgut Dibek, Kırklareli için bağcılığın önemli olduğunu söylerken Festivallerin güzel ve bir o kadar anlamlı olduğunu belirtti. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliğinin her geçen sene daha güzel kutlanacağını aktaran Milletvekili Dibek, Kırklareli'de üzüm üretiminin son yıllarda arttığını belirtti. Konuşmaların ardından halk oyunları ekipleri gösterilerini sundular.

Tüm Kırklareli "Bereket Yemeğinde Buluştu"

Kırklareli Belediye Başkanlığı, "5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği" çerçevesinde Festival Alanında vatandaşlara bereket ve bolluk için hazırladığı yemekleri vatandaşlara ikram etti.

Gece Konseri Dilek Pehlivan ile Başladı

Kırklarelili olan ve Kırklareli'ni çok sevdiğini her fırsatta dile getiren Dilek Pehlivan, saat 20.00'da Kırklarelili vatandaşlara birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Oldukça neşeli ve eğlenceli şarkılarının ardından Pehlivan, Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan'a teşekkür ederek sahneyi Murat Dalkılıç'a bıraktı.

Murat Dalkılıç'tan Muhteşem Konser

"5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği" kapsamında Kırklareli'de konser veren pop müziğin önemli isimlerinden Murat Dalkılıç, hayranlarına neşeli bir gece yaşattı. Saat 21.30'da hayranlarıyla buluşan Dalkılıç, söylediği şarkılar ile beğeni topladı. Konserin sonunda ise sahneye gelen Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, böyle anlamlı bir günde kendileriyle birlikte olan ve on binlerce hayranına neşeli bir konser veren genç sanatçıya teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Murat Dalkılıç ise Kırklareli'de düzenlenen konserde hayranları ile buluşmasında büyük pay sahibi Başkan Çağlayan'a teşekkür etti.

"5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği" 14 Eylül 2013 Cumartesi gecesi verilecek olan konserlerin ardından son bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 5. Uluslararası Kırklareli Yayla Bolluk Bereket Hasat ve Bağ Bozumu Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement