670 Gram Doğan Parmak Bebek Yaşama Tutundu - Son Dakika
Güncel

670 Gram Doğan Parmak Bebek Yaşama Tutundu

670 Gram Doğan Parmak Bebek Yaşama Tutundu

Antalya'da 5 aylık hamileyken sancılanıp götürüldüğü hastanede ikiz bebeklerinden birini kaybeden 28 yaşındaki Damla Kanyılmaz'ın 670 gram dünyaya gelen diğer bebeği yaşama tutundu.

25.08.2011 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 5 aylık hamileyken sancılanıp götürüldüğü hastanede ikiz bebeklerinden birini kaybeden 28 yaşındaki Damla Kanyılmaz'ın 670 gram dünyaya gelen diğer bebeği yaşama tutundu. Doğduğunda yetişkin bir insanın 3 parmağı büyüklüğünde olan Yusuf Emir bebek, 1 ayını kuvözde solunum cihazına bağlı olarak geçirdiği 112 günün sonunda annesine teslim edildi.

Antalya'da İkiz bebeklere 5 aylık hamile olan Damla Kanyılmaz, geçen 7 Mayıs gece yarısı aşırı sancılanınca, eşi Yalçın Kanyılmaz tarafından Özel Medisu Hastanesi'ne götürüldü. Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Emin Soysal ile Uzman Çocuk Doktoru Muzaffer Koçak, Damla Kanyılmaz'ı doğum odasına aldı. İkizlerden biri yolda suyu boşaldığı için kaybedilirken, diğer bebek sezaryenle dünyaya getirildi. 670 gram doğan ve Yusuf Emir adı verilen bebek hemen kuvöze alınarak solunum cihazına bağlandı. 1 ay solunum cihazına bağlı kalan Yusuf Emir bebek bu süre içinde 560 grama kadar düştüyse de 112 günün sonunda 2 kilo 380 gram ağırlığında sağlıklı bir bebek olarak bugün annesine teslim edildi.

HER GÜN ONU GÖRMEYE GELDİM

Bebeğinden ayrı 112 gününü anlatan Damla Kanyılmaz, "Onu görmek için her gün hastaneye geldim. Kucağıma alamamak, ona dokunamamak beni çok üzse de her gelişimde sütüm oğluma verildi. Yaklaşık 1 ay anne sütü ile beslendi, daha sonra serum ile devam edildi. Bebeğimde her gün iyiye doğru olan gelişme beni de mutlu ediyordu. Şimdi onu doyasıya kucaklayacağım için çok mutluyum" diye konuştu.

YAŞAMASI ÇOK ZOrdu

Uzman Çocuk Doktoru Muzaffer Koçak ise, ikizlerden birinin henüz hastaneye gelirken yolda kaybedildiğini, diğerinin ise bir an önce anne karnından alınması gerektiğini belirterek, "Bu tür erken doğumlarda bebeğin yaşaması çok zordur. Yusuf bebeği yaşatmak için personelimiz ile çok mücadele verdik. Bebeği solunum cihazından ayırdıktan sonra 570 grama kadar düştü. 3. 5 ay içinde de birtakım problemlerle karşılaştık. Ancak bugün bebeği aileye teslim ediyoruz" dedi.

BEBEKLERİ GİBİYDİ

Medisu Hastanesi Yeni Doğan Servisi çalışanları ise Yusuf Emir bebeği annesine buruk teslim etti. 112 gün boyunca her gün Yusuf bebeğin bakımını üstlenen personel, ona bazen bir anne, bazen de bir abla hissi ile yaklaştıklarını, ondan ayrılmanın çok zor olacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 670 Gram Doğan Parmak Bebek Yaşama Tutundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement