Artvin Valisi Cirit Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Artvin Valisi Cirit Kadınlar Gününü Kutladı

Artvin Valisi Cirit Kadınlar Gününü Kutladı

Artvin Valisi Kemal Cirit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

07.03.2016 15:46  Güncelleme: 16:07

Artvin Valisi Kemal Cirit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Cirit, mesajında, Birleşmiş Milletler öncülüğünde başlatılan ve Türkiye'de de kutlanan Dünya Kadınlar Günü'nün, kadın haklarının hatırlanması, sorunlarının çözülmesi ve yeni projelerin uygulamaya konulması noktasında önemli bir gün olduğunu belirtti.

Yaşamın başrolündeki kadınların, annelik görevinin yanı sıra toplumsal, siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda önemli görevler üstlendiğini kaydeden Cirit, "Hızlı değişimle birlikte toplumsal yaşamın her alanında var olan ve sunulan her türlü hizmete katkı sağlayan kadınlarımız, milletlerin öncü kesimidir" ifadesini kullandı.

Vali Cirit, demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle kadın hakları alanında da önemli mesafeler alındığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Kadınlarımızın maruz kaldığı ve yaşayabileceği şiddet olayları da hepimizi üzmekte ve toplumumuzu yaralamaktadır. Bu kapsamda başta bizler olmak üzere ilgili kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve bütün bireylere önemli sorumluluklar düşmektedir. Kadınlarımıza, devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarıyla her daim yanlarında olduğumuzu özellikle belirtiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle özverinin, sevginin ve asaletin kaynağı olmuş kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, yürekleri sürekli sevgi dolu, merhamet dolu başta şehit ve gazi anneleri ile şehit ve gazi eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Artvin Valisi Cirit Kadınlar Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement