81 Yaşındaki Öğretmen, 38 Yıl Önceki Öğrencisini Tanıdı - Son Dakika
Güncel

81 Yaşındaki Öğretmen, 38 Yıl Önceki Öğrencisini Tanıdı

81 Yaşındaki Öğretmen, 38 Yıl Önceki Öğrencisini Tanıdı

Bursa'da 81 yaşındaki emekli öğretmen, 38 yıl sonra tesadüfen karşılaştığı öğrencisini tanıdı.

02.09.2013 12:37  Güncelleme: 12:40

Bursa'da 81 yaşındaki emekli öğretmen, 38 yıl sonra tesadüfen karşılaştığı öğrencisini tanıdı. 1975 yılının okul birincisi İbrahim Pazan ile emekli matematik öğretmeni Neşet Şen'in buluşmasında eski günler yad edilirken, duygusal anlar yaşandı.

Bursa Erkek Lisesi 1974-1975 dönemi birincisi İbrahim Pazan, halen spor salonu inşaatı, çevre düzenlemesi ve restorasyon çalışmaları devam okulunu ziyaret etti. 38 yıl önce mezun olduğu okulun tarihi binasını dolaşan Pazan, ders gördüğü sınıfa girdiğinde duygu dolu anlar yaşadı.

1972 yılında Bursa Erkek Lisesi'ne parasız-yatılı öğrenci olarak kaydını yaptıran ve üç yıllık başarılı bir tahsilden sonra 1975'te okulu birincilikle bitiren Pazan, Bursa Erkek Lisesi mezunu olmaktan her zaman gurur duyduğunu söyledi. Pazan, 30. kuruluş yılını kutlayan bu mutena okulun, özellikle o yıllardaki tecrübeli eğitim kadrosu sayesinde çok iyi bir eğitim aldıklarını, bu üç yılda elde ettiklerinin, daha sonraki 38 yıllık üniversite ve iş hayatında her zaman önünü açtığını ifade etti.

Ziyaret ilginç bir buluşmaya da tanıklık etti. Okul civarında oturan ve o sırada okulun önünden geçmekte olan emekli matematik öğretmeni Neşet Şen ile karşılaşan Pazan, bu ilginç tesadüf sonrası ayrı bir mutluluk yaşadı. 81 yaşındaki emekli öğretmen ve idareci Neşet Şen'in, Pazan'ın öğrencilik yıllarındaki bazı olayları tek tek sayması ve aynı okuldan mezun olan kardeşi Erol Pazan'ı da sorması üzerine Pazan, 38 yıl sonra ilk defa gördüğü hocasının hafıza gücü karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

İBRAHİM PAZAN KİMDİR?

İbrahim Pazan 1958 senesinde Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu burada okuduktan sonra Bursa Erkek Lisesi'ne kaydoldu. 1975'te girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi, Elektrik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Bölümü'nden 1980'de mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini aynı bölümde tamamlayarak 1982'de yüksek mühendis unvanını aldı. Üniversite son sınıfta iken intisap ettiği Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli fabrikalarda, 1998 yılında emekli olana kadar mühendis subay olarak 18 sene çalıştı. Emekli olduktan sonra İstanbul'a yerleşti. 1998'den beri özel bir haber ajansında genel müdür yardımcısı olarak çalışmaktadır.

Özellikle Osmanlı tarihine lise çağlarından beri ilgi duyan Pazan'ın, "Kırım Harbi ve Hindistan'da İngiliz Hakimiyeti" ile ilgili ilk çalışması, daha üniversite talebesi iken 1977'de, bir günlük gazetede 12 gün boyunca neşredildi. Çeşitli gazete, dergi ve internet sitelerinde birçok araştırma yazısı ve makalesi yayınlandı. Bir günlük gazetede, 36 bölüm halinde 2003'te yayınlanan "Fethin 550. Yılında Padişah Türbeleri" adlı yazı dizisi bunlar arasındadır. Pazan'ın, Osmanlı sultanlarının tamamının annelerini kapsayan kaynak eser mahiyetindeki "Padişah Anneleri - Eserleriyle Valide Sultanlar" kitabı 2007'de, "Son Saraylı - Şehzade Osman Ertuğrul Efendi" kitabı 2009'da yayınlanmıştır.

Marmara Üniversitesi, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, Türk Tarihi Anabilim Dalı, Yeniçağ Tarihi Bilim Dalında 2007'de başladığı doktora programını 2013 yılında tamamladı. "Nahifi'nin Cevahirü'l-Menakıb'ı (Gencine-i Ahlak) (Tahlil ve Metin)" konulu tezini 26 Haziran 2013 tarihinde savunarak doktor unvanını aldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi olan İbrahim Pazan evli ve Mehmet Serdar, Ahmet Emir ve Gülsüm Serra isimlerini taşıyan üç çocuk babasıdır. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 81 Yaşındaki Öğretmen, 38 Yıl Önceki Öğrencisini Tanıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement