9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Açıklaması

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Açıklaması

9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 65 yıllık eşi Nazmiye Demirel'in cenazesinin defnedilmesinin ardından, Eğirdir ilçesi Barla kasabasındaki evine çekilerek bir süre dinlendi.

30.05.2013 17:45

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 65 yıllık eşi Nazmiye Demirel'in cenazesinin defnedilmesinin ardından, Eğirdir ilçesi Barla kasabasındaki evine çekilerek bir süre dinlendi. Ankara'ya gitmek üzere evden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Demirel, " Türkiye'nin her tarafından katılım oldu. Türkiye'nin birliğinin tam temsilini gösterdiği bir olaydır. Birlik görevi yapmıştır Nazmiye hanım" dedi.

Demirel'i Barla'daki evinde; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, DYP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile çok sayıda siyasi ve bürokrat ziyaret ederek, taziyelerini iletti.

Evinde dinlendikten sonra, Ankara'ya gitmek üzere evden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Süleyman Demirel, "Merasime katılan vatandaşlara ayrıca gösterdikleri alaka ve ilgi dolayısıyla minnettarım. ve bir muhterem hanımefendiye son vazifesini yapmış olmanın rahatlığı içinde olsunlar. Allah rahmet eylesin. Acımız büyüktür fakat Allah'ın takdiridir. Türkiye'nin her tarafından katılım oldu. Türkiye'nin birliğinin tam temsilini gösterdiği bir olaydır. Demek ki insanlar, herkes, inancı ne olursa olsun, bazı kişi ve kişilere hala muhabbetimizi gösterebiliyoruz. Sevindirici bir şey. Birlik görevi yapmıştır Nazmiye hanım" ifadelerini kullandı.

Cenaze töreninde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği çelengin kırılmasıyla ilgili soru üzerine ise Demirel, "Çok ayıp olmuş. Bu kadar güzel beraberliğin içerisinde buna bir mürekkep damlatmanın manası yok. Hadiseyi kınarım. Herkes hislerine hakim olsun. Çok ayıp olmuş" dedi.

Barla'daki evinden ayrılan Demirel, Ankara'ya gitmek üzere Isparta Havalimanı'na hareket etti. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement