Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı - Son Dakika
Güncel

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Diyarbakır'da "demokrasi nöbeti" için meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

29.07.2016 23:54

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Diyarbakır'da "demokrasi nöbeti" için meydanları dolduran vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği kitap, Kayapınar ilçesindeki Park Ormanı Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Alanda kurulan stantta, AA Diyarbakır Bölge Müdürlüğü çalışanları tarafından vatandaşlara kitapla ilgili bilgi verildi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanılan sürecin çok çabuk unutulabildiğinden dolayı böyle bir kitabın son derece önemli olduğunu söyledi.

Darbecilerin memlekette yaptıklarının unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade eden Akar, şöyle konuştu:

"Doğrusu çok duygulandım, aslında bu kitap hepimizin o gece ve o günden bugüne kadarki maceramızı anlatıyor. Çok duygulandım, çünkü şehitleri gördüm orada. Bu ruh Çanakkale ruhudur, çünkü aynen Çanakkale'de olduğu gibi bu direniş hattında bu milli irade hattında herkes var."

Anadolu Ajansının çok başarılı bir haber ajansı olduğunu dile getiren Muhammed Akar, "Doğrusu bu kadar kısa süre içerisinde böyle kaliteli bir çalışmanın yapılması iftihar kaynağıdır. Anadolu Ajansından, 15 günlük halkın meydanlardaki direnişini ve milli irade nöbetini de kitaplaştırmasını istiyorum." diye konuştu.

Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak da 15 Temmuz günü Türkiye Cumhuriyeti'nin en kanlı darbesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Darbenin ilk saatlerinden itibaren medyanın çok önemli olduğunu gördüklerini dile getiren Parlak, güvenilir ve sağlam haber kaynaklarının darbenin seyrini değiştirdiğini kaydetti.

Alaattin Parlak, şöyle konuştu:

"Bu anlamda Anadolu Ajansı çok ciddi katkılar sundu. Daha darbenin ilk saatlerinde Anadolu Ajansından gelen güvenli haberler neticesinde, aslında sokakta çok farklı eylemlerin, darbe karşıtı yürüyüşlerin olduğuna şahit olduk. Darbenin ilk saatlerinden itibaren bu kadar kısa bir süre içerisinde darbenin kitaplaştırılması son derece önemlidir. Aslında hazırlanmış olan kitap bir şekilde 'tarihsel belge' niteliğindedir. Önümüzdeki dönemde insanlara nelerin yaşandığını rahatlıkla anlatabilen, saat saat, dakika dakika anlatan bir kitaptır. AA'nın yönetimine bu anlamda katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum."

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır İl Temsilcisi Mahmut Yağmur ise AA'nın hazırladığı kitabı sayesinde darbenin hafızalarda olacağını belirtti.

Bu tür çalışmaların daha da artmasını isteyen Yağmur, "An an, dakika dakika ne olup bittiğini, kimlerin ne dediğini yazıyor. İnşallah bu daha kapsamlı hale getirilir. Bu bağlamda AA'ya çok teşekkür ediyoruz. AA'nın yaptığı bu çalışma halkın direnişine çok ciddi katkı sunmuştur. Bu eserle birlikte olaylar üzerindeki manipülasyon şansı ciddi oranda azalmıştır. Bu zaman zarfında özellikle darbenin ilk 5 gününü çok güzel bir şekilde ele almışlar." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Vedat Çiçek de kısa bir süre zarfında yaşananların kitaplaştırılmasından dolayı şaşırdığını ifade etti.

Kitabı çıkaranlara teşekkürlerini ileten Çiçek, şunları kaydetti:

"Kitabı inceledim, bayağı güzel bir çalışma olmuş. İleriki nesillere de ulaştırılacak bir kitap. Evimizde bunu saklayacağız, çocuklarımız okusun, hatta onların çocukları da okusun. Bu darbeyi iyice öğrensinler, darbe neymiş bu kitaptan öğrenirler."

Nurhayat Demir, kitabın alanda dağıtılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"İleride çocuklarımıza ve ailelerimize gösterebileceğimiz büyük bir eserdir. Darbe, Türk halkının kaldıramayacağı bir olaydır ve Türk halkı bunu çok güzel bir şekilde önledi. Bu anlamda eserin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diyen Demir, AA'dan daha kapsamlı eserler beklediğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aa'nın 'Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi' Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement