ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Ölüm Döşeğinde Müslümanlardan Özür Diledi - Son Dakika
Güncel

ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Ölüm Döşeğinde Müslümanlardan Özür Diledi

Cumhuriyetçi Parti'de senatörlük yapmış Bennett, ölüm döşeğindeyken "Hastanede Müslüman gördünüz mü? Cumhuriyetçi Parti adına Trump'ın söylediklerinden dolayı özür dilemek isterim" dedi.

20.05.2016 20:37  Güncelleme: 00:00

4 Mayıs'ta yaşamını yitiren Bob Bennett ABD'de Cumhuriyetçi Parti'den Utah Senatörü olarak görev yapmıştı. Bennett'in, ölüm döşeğindeyken "Hastanede Müslüman gördünüz mü? Cumhuriyetçi Parti adına Donald Trump'ın söylediklerinden dolayı özür dilemek isterim." dediği belirtildi.

İSLAMOFOBİK SÖYLEMDEN DOLAYI DUYDUĞU ÜZÜNTÜYÜ DİLE GETİRDİĞİ AKTARILDI

ABD basınında yer alan haberlerde, kanser tedavisi için yatırıldığı George Washington Üniversitesi Hastanesinde 4 Mayıs'ta hayatını kaybeden Senatör Benneth'in, ölüm döşeğindeyken ülkede yükselen İslamofobik söylemden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdiği aktarıldı.

"CUMHURİYETÇİ PARTİ ADINA TRUMP'IN SÖYLEDİKLERİNDEN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM"

Daily Beast internet sitesinde yer alan habere göre, karısına ve oğluna seslenen Bennett, "Hastanede Müslüman gördünüz mü? Gidip her birisine bu ülkede oldukları için teşekkür edip Cumhuriyetçi Parti adına Donald Trump'ın söylediklerinden dolayı özür dilemek isterim." ifadesini kullandı.

HRİSTİYANLIĞIN MORMON KOLUNA BAĞLI

Babasının ölüm döşeğindeki sözlerini basınla paylaşan Benneth'in oğlu Jim, "Trump Müslümanların ülkeye alınmaması yönünde sözler sarf etmeye başlamasının ardından babam, havaalanlarında gördüğü başörtülü kadınların yanına gidip onların bu ülkede olmasından son derece mutlu olduğunu söylerdi." dedi.

Benneth'in ABD'nin Utah eyaletinde yoğun yapılanması olan, Hristiyanlığın Mormon koluna bağlı olduğu biliniyordu.

TRUMP, UTAH'DA SADECE YÜZDE 14 ORANINDA OY ALMIŞTI

Trump, Cumhuriyetçilerin Utah'taki ön seçimde sadece yüzde 14 oranında oy alabilmişti.

TRUMP, SEÇİM KAMPANYASINDA İSLAMOFOBİK SÖYLEMLERDE BULUNMUŞTU

Seçim kampanyasında İslamofobik söylemlerde bulunan Trump, "Müslümanların önemli bir kısmı Amerikalılara nefret besliyor. Amerikalı temsilciler neler olup bittiğini çözene kadar Müslümanlar için kapılar tamamen kapatılmalı." çağrısında bulunmuştu.

ABD\'de Cumhuriyetçi Senatör Ölüm Döşeğinde Müslümanlardan Özür Diledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Ölüm Döşeğinde Müslümanlardan Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Cihan: Ne guzel dogru yolu bulmus keske Allah seni Islam ile sereflendirseydi guzel insan 7 5 Yanıtla
  • MARDİNLİ: HRİSTİYANLARDAN DERS ALIN DERS AKPECİLER SİZ SABAH AKŞAM İNSANLARIN IRKINA DİNİNE DİLİNE SAYDIRANLAR DERS ALIN HRİSTİYANLARDAN 6 3 Yanıtla
    MID-YAT: MARDINLI şu söylediklerin laf mı şimdi? Bu ülke kadar ırk, dil ve dine önem veren ülke yok. Her şeyi özgürce yaşıyoruz. Sen avrupa yada amerika görmediğin için sallıyorsun. Önce hristiyan ülkelere git sonra özgürlük nerede görürsün. 5 3
  • Manisali: SALAK ADAM TERÖRİSTLERDEN ÜZÜR DILENIRMI 0 9 Yanıtla
  • adanalı: oyun bunlar inanmayın 6 3 Yanıtla
  • MİSAFİR: SİZ AMERİKALILAR VE İNGİLİZLER DÜNYADA MİLYONLARCA İNSANIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLUSUNUZ ÖLÜRKEN VİCDAN AZABI ÇEKİYORSUNUZ ALAH CANINIZI ALIRKEN KAİNAT SESİNİZİ DUYACAK 5 2 Yanıtla
  • No Trupet: Biz tırroları dikkate almıyoruz. 1 0 Yanıtla

Advertisement