ABD'de Twitter'ı En Etkin Kullanan Diplomatlardan Biri Büyükelçi Tan - Son Dakika
Güncel

ABD'de Twitter'ı En Etkin Kullanan Diplomatlardan Biri Büyükelçi Tan

ABD\'de Twitter\'ı En Etkin Kullanan Diplomatlardan Biri Büyükelçi Tan

ABD’deki büyükelçilerin Twitter’daki etkinliğinin karşılaştırıldığı bir araştırmaya göre, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Tan, Washington’da Twitter’ı en etkin kullanan dördüncü isim oldu

24.08.2013 01:23

ABD'deki büyükelçilerin Twitter'daki etkinliğinin karşılaştırıldığı bir araştırmaya göre, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, Washington'da Twitter'ı en etkin kullanan dördüncü isim oldu.

"Diplomatlar için Twitter" adlı kitabın yazarı İtalyan diplomat Andreas Sandre tarafından hazırlanan çalışmada, ABD'deki büyükelçilerin Twitter'daki etkinliği karşılaştırıldı.

Ağustos verilerinin kullanıldığı çalışmada, ABD'nin başkentinde görev yapan büyükelçilerin Twitter hesapları "Klout ve Tweetlevel" yöntemleri vasıtasıyla değerlendirilerek, büyükelçilerin Twitter hesaplarının, "etkinlik, takipçi sayısı ve takipçileriyle olan etkileşimi" alanlarında aldığı puanlarla sıralama oluşturuldu.

Toplamda, 10 ülkenin yer aldığı sıralamada, Ekvator Büyükelçisi Nathalie Cely Suarez Twitter'ı Washington'da en etkin kullanan isim oldu. Etkinlik alanında 72,4 puan alan Ekvator temsilcisinin ardından, 71,85 puanla Hindistan Büyükelçisi Nirupama Rao ve 67 puanla Endonezya Büyükelçisi  Dino Patti Djalal yer alıyor.

Endonezya temsilcisi Djalal ise, 167 bin 306 kişiyle ABD'de en çok takip edilen büyükelçi. Öte taraftan, Hindistan Büyükelçisi Rao ise 66,7 puanla takipçileriyle en çok etkileşime geçen isim oldu.

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Tan da araştırmada üç alandaki puanlarla Twitter'ı en etkin biçimde kullanan 4. büyükelçi olarak yer aldı. Büyükelçi Tan, etkinlik alanında 65.65 puan alırken, takipçileriyle etkileşim alanında 54 puan topladı. Tan, 79 bin 769 kişi tarafından Twitter'da takip ediliyor.

Çalışmada Büyükelçi Tan'ın ardından, İsrail Büyükelçisi 5, İtalya Büyükelçisi 6, Avustralya Büyükelçisi 7, AB Temsilcisi 8, Litvanya Büyükelçisi 9 ve Yeni Zelanda Büyükelçisi 10. sırada yer aldı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD'de Twitter'ı En Etkin Kullanan Diplomatlardan Biri Büyükelçi Tan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement