ABD'li KOBİ'ler Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

ABD'li KOBİ'ler Türkiye'ye Geliyor

ABD\'li KOBİ\'ler Türkiye\'ye Geliyor

Nihat Ergün, "2012'den itibaren seçilmiş bazı KOBİ'leri ABD'deki eşdeğerleri ile buluşturmak üzere oraya götüreceğiz."

20.12.2011 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD merkezli Dow Chemical Company ile Aksa Akrilik Kimya Sanayii ortaklığıyla petrokimya endüstrisine yönelik, beş yılda 1 milyar ABD doları tutarında yatırım hedefleyen ve yaklaşık 1000 kişiye istihdam yaratacak ortak girişim anlaşmasının imza töreni yapıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "2012'den itibaren seçilmiş bazı KOBİ'leri ABD'deki eşdeğerleri ile buluşturmak üzere oraya götüreceğiz. ABD'den seçilmiş bazı KOBİ'leri Türkiye'deki eşdeğerleriyle buluşturmak üzere Türkiye'ye getireceğiz."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı tarafından düzenlenen ve ABD merkezli Dow Chemical Company ile Aksa Akrilik Kimya Sanayii ortaklığıyla petrokimya endüstrisine yönelik olarak gerçekleştirilecek olan yeni yatırımın imza törenine katıldı.

Beş yılda 1 milyar ABD doları tutarında yatırım hedefleyen ve yaklaşık 1.000 kişiye istihdam yaratacak ortak girişim anlaşmasının imza törenine; Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Dow Başkan Vekili ve CCO'su Heinz Haller ve Akkök Şirketler Grubu CEO'su ve Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman'ın katılımıyla gerçekleştirildi. "The Dow Chemical Company" firmasının tamamına sahip olduğu iştiraki Dow Europe Holding B.V. ve dünya akrilik elyaf sektörünün lider şirketi Aksa Akrilik Kimya Sanayii, karbon elyaf ve karbon elyaf esaslı ürünlerin üretimi ve dünya çapında pazarlanması konusunda ortak girişim anlaşması imzaladı. Bu ortak girişim ile firmalar, hammaddesi karbon elyaf olan kompozit endüstrisine, geniş bir ürün yelpazesi ve teknik hizmet çözümleri sunmayı planlıyor.

TÜRKİYE'YE GELECEKLER

İmza töreninde konuşma yapan Bakan Ergün, "Başlangıçta beş yılda 500 milyon dolar olarak belirlenen yatırım miktarı, Sayın Başbakanımızın da girişimleriyle 5 yılda 1 milyar dolara yükseltildi, revize edildi. Bir dünya markasının ülkemizde böyle büyük bir yatırım yapması, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişimini göstermesi açısından çok önemlidir" dedi.

Birkaç ay önce ABD'de, Amerikan küçük orta boy işletmeler organizasyonuyla, KOSGEB arasında bir anlaşma imzaladıklarını dile getiren Ergün şunları söyledi:

"2012'den itibaren seçilmiş bazı KOBİ'leri ABD'deki eşdeğerleri ile buluşturmak üzere oraya götüreceğiz. ABD'den seçilmiş bazı KOBİ'leri Türkiye'deki eşdeğerleriyle buluşturmak üzere Türkiye'ye getireceğiz. Böylece küçük ve orta boy işletmeler arasındaki ortaklıkları da işbirliklerini de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Belki onlar büyük firmalardan daha hızlı hareket edecekler, çünkü onların büyümeye ihtiyacı var ve onlar risk almak açısından büyük şirketlere göre daha fazla risk alma heyecanına sahipler. Dolayısıyla KOBİ'lerin bu yaptığımız anlaşma çerçevesinde bu karşılıklı gidip gelmeleri... Tabii seçilmiş KOBİ'ler olacak bunlar. Gerçekten ABD'de iş yapmaya yatkın ve uygun teknolojisi ve altyapısı bulunan KOBİ'ler olacak ve ABD'den de Türkiye'de iş yapmaya yatkın, ona uygun altyapısı olan KOBİ'ler olacak."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ABD'li KOBİ'ler Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement