Bu resmen yargısız infaz! Gemiyi havaya uçurup görüntüyü yayınladılar - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Bu resmen yargısız infaz! Gemiyi havaya uçurup görüntüyü yayınladılar

10.02.2026 07:35  Güncelleme: 08:15

ABD Güney Saha Komutanlığı, Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı iddia edilen bir tekneye düzenlenen saldırıda 2 kişinin öldüğünü, 1 kişinin ise sağ kurtulduğunu açıkladı. Saldırı, uyuşturucu kaçakçılığı iddiaları ve yargısız infaz tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı iddia edilen teknenin vurulduğunu ve 2 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

SOUTHCOM, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı iddia edilen teknenin vurulduğu, saldırı sonucu 2 kişinin öldürüldüğü ve 1 kişinin ise sağ kurtulduğu kaydedildi.

UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI İDDİASI

İstihbarat bulgularının geminin uyuşturucu kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduğunu doğruladığı savunulan açıklamada, ayrıca saldırıya ilişkin görüntüler yer aldı.

"YARGISIZ İNFAZ"

ABD ordusunun, son zamanlarda uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki bazı teknelere saldırılar düzenlemesi ve içindekileri doğrudan hedef alması, uluslararası kamuoyunda "yargısız infaz" tartışmalarına yol açıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bu resmen yargısız infaz! Gemiyi havaya uçurup görüntüyü yayınladılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement