ABD ordusu Karayipler'de kaçakçılık şüphesiyle tekneyi vurdu, 3 kişi öldürüldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD ordusu Karayipler'de kaçakçılık şüphesiyle tekneyi vurdu, 3 kişi öldürüldü

ABD Güney Saha Komutanlığı, Karayipler'deki uyuşturucu kaçakçılığı rotalarında faaliyet gösterdiği iddia edilen bir yüksek hızlı tekneyi vurduğunu ve teknedeki 3 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. ABD ordusunun son dönemde Karayipler ve Pasifik'te tekneleri doğrudan hedef alması, uluslararası kamuoyunda yargısız infaz tartışmalarına yol açıyor.

ABD ordusunun Karayipler'de uyuşturucu kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle bir tekneyi vurduğu ve saldırıda teknedeki 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

ABD Güney Saha Komutanlığı (SOUTHCOM), ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, ABD ordusunun Karayipler'deki bilinen uyuşturucu kaçakçılığı rotaları üzerinde faaliyet gösterdiği iddia edilen bir yüksek hızlı tekneyi vurduğu aktarıldı.

Doğrulanmış istihbarat bilgilerinin, söz konusu teknenin uyuşturucu kaçakçılığına aktif olarak karıştığını ortaya koyduğu kaydedilen açıklamada, saldırı sonucunda teknedeki 3 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

ABD ordusunun, son zamanlarda uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki bazı tekneleri ve içindekileri doğrudan hedef alması, uluslararası kamuoyunda "yargısız infaz" tartışmalarına yol açıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD ordusu Karayipler'de kaçakçılık şüphesiyle tekneyi vurdu, 3 kişi öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement