Adana Botaş'ta Sahil Güvenlik Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Adana Botaş'ta Sahil Güvenlik Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı Açıldı

Adana Botaş\'ta Sahil Güvenlik Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı Açıldı

Botaş'ta Sahil Güvenlik Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı açıldıAdana'daki BOTAŞ tesislerinin denizden güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan Sahil Güvenlik BOTAŞ Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı binasının açılışı törenle yapıldı.

23.04.2016 00:03

Botaş'ta Sahil Güvenlik Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı açıldı

Adana'daki BOTAŞ tesislerinin denizden güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan Sahil Güvenlik BOTAŞ Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı binasının açılışı törenle yapıldı. Törende 223 personelin katılımıyla 'Terör saldırılarına müdahale tatbikatı' gerçekleştirildi.

Açılışa, Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Adana İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ünsal Bulut ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Büyük, Türkiye'de son dönemde güvenlik konusunda hassasiyetin daha da arttığını, ülkedeki gelişmeler dikkate alındığında emniyet ve jandarmayla yürütülen güvenlik hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olarak Sahil Güvenlik teşkilatının da öne çıktığını kaydetti.

7 GÜN, 24 SAAT GÖREVDE

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan ise Sahil Güvenlik'in denizlerde arama kurtarma, her türlü yasa dışı faaliyetle mücadele, kaçakçılığın önlenmesi, deniz çevresinin ve doğal kaynakların korunması gibi birçok görevi yaptığını belirtti. Türkiye'nin kritik tesislerin denizden güvenliğinin sağlanmasının da Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın başta gelen görevleri arasında olduğunu ifade eden Erhan, Ceyhan ve Dörtyol'da bulunan BOTAŞ tesislerinin güvenliği de bu kapsamda gerçekleştirilmektedir. BOTAŞ Deniz Güvenlik Merkezi Binası, BOTAŞ-BİL Genel Müdürlükleri arasında 2008 yılında imzalanan protokol esaslarına dayanılarak inşa edilmiş olup, son teknoloji radar, kameralar ve deniz gözetleme sistemleriyle teçhiz edilmiştir. Tesisin tamamlanmasını müteakip Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan atamalarla tamamı rütbeli 17 personel ile 7 gün 24 saat esasına göre deniz güvenliği daha etkin bir şekilde idame edilmeye başlanmıştır diye konuştu.

223 PERSONELLE TATBİKAT

Konuşmaların ardından binanın açılış yapıldı. Daha sonra da BOTAŞ Limanı'nın 3 mil açığında Sahil Güvenlik hava ve deniz birimleri tarafından 'Terör saldırılarına müdahale tatbikatı' gerçekleştirildi. 223 personelin katılımıyla düzenlenen tatbikatta senaryo gereği, teröristler kaçırdıkları bir ticari gemiden aldıkları iki botla BOTAŞ iskelelerine saldırı düzenlemek istedi. Sahil Güvenlik BOTAŞ Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı'nca teröristlerin kaçırdığı botların radarla tespit edilmesinin ardından müdahale edildi. Yakalanacağını anlayan 2 terörist, panikleyerek patlayıcıları iskelede bulunan ticari gemi yakınında infilak ettirerek botlardan denize atladı. Patlama sonucu denize düşen gemi personeli kurtarıldı ve denize atlayan teröristler de yakalandı. Patlama sonrası çıkan yangın ve yakıt sızıntısına da müdahale edildi. Sahil Güvenlik unsurları, ayrıca teröristlerce kaçırılan ticari gemide her ihtimale karşı köpekle bomba araması yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Botaş'ta Sahil Güvenlik Deniz Güvenlik Takım Komutanlığı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement