Adanalı Pelin 3 Görevli de Tereddüt Yaşayınca KPSS'ye Giremedi - Son Dakika
Güncel

Adanalı Pelin 3 Görevli de Tereddüt Yaşayınca KPSS'ye Giremedi

Adanalı Pelin 3 Görevli de Tereddüt Yaşayınca KPSS\'ye Giremedi

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, KPSS mağduru Pelin Derya Çetinkaya'nın sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle salon başkanı, sınav gözetmeni ve ÖSYM sınav sorumlusu tereddüt yaşayınca ikinci sınava alınmadığını belirtti.

08.07.2014 17:38

Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, KPSS mağduru Pelin Derya Çetinkaya'nın sınav giriş belgesindeki fotoğrafında saç renginin farklı olması nedeniyle salon başkanı, sınav gözetmeni ve ÖSYM sınav sorumlusu tereddüt yaşayınca ikinci sınava alınmadığını belirtti. Sezer, sınava girecek öğrencilerin bu olaydan bir ders çıkarması gerektiğinin de altını çizdi.

Geçen 5 Temmuz'da Seyhan ilçesindeki Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde KPSS sınavına giren 24 yaşındaki Pelin Derya Çetinkaya, sınav giriş belgesindeki fotoğrafa benzemediği için 'sınav belgesinde sahtecilik' suçundan gözaltına alınmıştı. Genç kız, gözaltına alındığı için sınavın ikinci oturumuna girememişti. Yaşanan olayın üzücü olduğunu belirten Eğitim Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, "Bir mağduriyet olduğu gözüküyor. Ben olayı biraz araştırdım. Danişment Gazi Anadolu Lisesi'nde sınav yapılırken salon başkanı ve sınıftaki gözetmen arkadaşlarımız bir tereddüt yaşıyorlar. Fotoğrafla kişi arasında benzerlikte bir sıkıntı yaşıyorlar. Bu tereddütlerini ÖSYM tarafından yönlendirilmiş olan sınav sorumlusu arkadaşa anlatıyorlar. Geliyor o da bakıyor. O da aynı tereddüttü yaşayınca sınava giren arkadaşı alıyorlar ve polisle irtibata geçiyorlar. Kızımız daha sonra ikinci sınavı kaçırıyor" dedi.

Bir mağduriyetin söz konusu olduğunu ancak burada dikkat edilmesi gereken hususların bulunduğuna dikkat çeken Sezer, "Özellikle ÖSYM'nin göndermiş olduğu belgede kimlik belgelerimizle, sınava girecek olduğumuz belgeler ve çekilen fotoğrafın son 6 aylık olması gerekir. Bundan sonraki süreçte bu durumdan ders çıkarılması gerekiyor. Sınava girecek olan arkadaşlarımızın bu gibi hususları özellikle dikkate almaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Sezer, Pelin Derya Çetinkaya ile ilgili ÖSYM'ye verilen bir itiraz dilekçesi varsa ve Cumhuriyet Savcılığı'nın vereceği karar doğrultusunda gerekli iş ve işlemlerin yapılabileceğini kaydetti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adanalı Pelin 3 Görevli de Tereddüt Yaşayınca KPSS'ye Giremedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement