Adaylar "Centilmenlik Anlaşması" İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Adaylar "Centilmenlik Anlaşması" İmzaladı

Adaylar "Centilmenlik Anlaşması" İmzaladı

Denizli'de CHP'nin kontenjan adayı İlhan Cihaner ile ilgili olarak AK Parti ve CHP arasında gerginlik tırmanırken, Vali Yavuz Erkmen'in davetiyle 'centilmenlik anlaşması' imzalandı

19.04.2011 19:12

Denizli'de CHP'nin kontenjan adayı İlhan Cihaner ile ilgili olarak AK Parti ve CHP arasında gerginlik tırmanırken, Vali Yavuz Erkmen'in davetiyle 'centilmenlik anlaşması' imzalandı. Vali Erkmen, "Hiçbir siyasi partimizin bir başka parti ya da adayı hakkında kırıcı olmasını arzulamıyoruz" dedi.

CHP'nin Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i Denizli'den aday göstermesi ardından AK Parti ile CHP arasında başlayan kavganın dozu arttı. Taraflar birbirlerine suçlamalarda bulunurken, Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in çağrısıyla seçime girecek tüm siyasi partilerin temsilcileri ile bağımsız adaylar Polisevi'nde toplanarak centilmenlik anlaşmasını imzaladı. Emniyet Müdürü Atilla Çınar ile İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney'in de bulunduğu toplantıda CHP'yi İl Başkanı Himmet Yavaş, AK Parti'yi de İl Başkanı Avni Örki temsil etti. Vali Erkmen, toplantı başlamadan önce basına yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

"12 Haziran seçimleri öncesi hiçbir siyasi partimizin bir başka parti ya da adayı hakkında kırıcı olmasını arzulamıyoruz. Partilerin ve insanların değişik fikirlere sahip olması demokrasinin gereğidir. Hiç kimsenin seçim öncesi kırıcı ve kavgacı olmaması için hazırladığımız centilmenlik anlaşmasına uyan tüm partilere ve bağımsız adaylara teşekkür ediyorum. Denizli, Türkiye'ye örnek olacak seçim dönemi geçirecektir. Bunun sınavını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine başarıyla vereceğiz. "

Valinin konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adaylar 'Centilmenlik Anlaşması' İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement