Adıyaman Şehidini Kürtçe ve Türkçe Ağıtlarla Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman Şehidini Kürtçe ve Türkçe Ağıtlarla Uğurladı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'nın saldırısı sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner, memleketi Adıyaman'da Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

02.01.2016 15:46  Güncelleme: 18:10

Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK'nın roketatarlı saldırısında şehit düşmüştü. Öner, memleketi Adıyaman'ın Besni ilçesi Geçitli köyünde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

ŞEHİDİN CENAZESİ ASKERİ UÇAKLA GETİRİLDİ

Askeri uçakla Adıyaman Havaalanı'na getirilen şehidin cenazesi daha sonra memleketi Besni'nin Geçitli köyüne getirildi. Son kez baba ocağına getirilen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner'in babaocağında gözyaşı sel oldu aktı.



TABUTA SARILARAK TÜRKÇE VE KÜRTÇE AĞITLAR YAKTILAR

Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı baba ocağında, şehidin yakınlarından sinir krizi geçirenler oldu. İlk olarak baba ocağına getirilen şehidin naaşı burada yakınlarına son kez gösterilmek istendi. Ancak yaşanan izdiham ve sinir krizleri nedeniyle cenaze aracı tören alanına hareket etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNE LANET OKUDULAR

Köyde boş bir alanda gerçekleştirilen törende gözyaşı sel oldu. Törene katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar eşliğinde terör örgütüne lanet okudu. Şehidin tabutuna sarılan şehit yakınları Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Yakınları "O hainleri sevindirmeyeceğiz. Vatanımızı böldürmeyeceğiz" diye haykırdı.

Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Yarbay Gurbet Keskin konuşma yaparak, "Kahraman silah arkadaşımızı şehit hainler bilmelidirler ki bizler aziz milletimizin desteğiyle bu bölücü hainlere gereken dersi mutlaka vereceğiz" ifadelerini kullandı.

KÖY MEZARLIĞINDA TOPRAĞA VERİLDİ

İkindi namazı sonrasında Adıyaman Müftüsü Yardımcısı Mustafa Altun'un cenaze namazını kıldırmasının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

CİZRE'DE ÜÇ YILDAN BERİ GÖREV YAPIYORDU

2014 yılı Ekim ayında evlenen Astsubay Kıdemli Çavuş Abdulkadir Öner'in, dört aylık Muhammed adında bir bebeği ve eşi Gülşah ile birlikte kaldığı Cizre'de üç yıldan beri görev yaptığı öğrenildi.

TÖRENE TBMM BAŞKAN VEKİLİ DE KATILDI

Törene, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Adıyaman Şehidini Kürtçe ve Türkçe Ağıtlarla Uğurladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adıyaman Şehidini Kürtçe ve Türkçe Ağıtlarla Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • cemo: Kürtçe nedense asker ölümlerinde akliniza gelir ,bir halkın dili asimile ediliyor kürtçed en bahseden yok 18 10 Yanıtla
    6141: Ben bildimbileli kürtçeyi isteyen istediği gibi kullanıyo aynı zamanda bazılarıda kürtleri kullanıyo akıllı olalım millet saf değil 4 0
  • yalan tarih: Gerçek kürt hdp yi savunmaz..Dinsiz emperyalist hainler 18 8 Yanıtla
  • bingollu zaza hasan: bir hain eksildi Allah bereket versin 7 17 Yanıtla
  • adıyamanli: Yillardir 1 tane bile hdp vekil cikarmayan guzel insanlarim cikardiginiz tek hdpli vekilin sonuclarini gorun. Uyanin uyann sehit olan kurtce agitlarla ugurlanan bir kürttt. Kim neyin savunucusu? İcinizde hic mi vatan sevdasi miilet aski vefa yok. Asla ama asla unutmayin terore oy vererek halkiniza ve Allaha hesap vereceksin desteginizden öturu. 15 6 Yanıtla
  • Samsunlu: Türkiyede devlet yokki pkk kökünü kazısın 8 11 Yanıtla
  • Kehl: Bunu duymamıştık Bu N Zaman göçmüş 5 13 Yanıtla
  • akp ve tayip istifa etmelidir: zalimlerin iktidarı cahillerin omuzlarinda yükselir allah akpliler in belasını versin Allah ocağıni söndürsün katil i 10 6 Yanıtla
    SADDAM: Oldu başka bir emrin varmı.....İslamiyet işine gelmiyor tabi 1 0
  • ZAZA ELAZIĞ: kürtlere ayrımın yapıldığını bu haberden anlayabilişiniz.peki size soruyorum siz hiç şehide lazca ve ya başka her hangi bir dilde ağıt yakıldığını gördünüz mü ? bu türdeki zihniyet ancak savaşı besler 9 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement