Adıyaman1 Üniversitesi´Nde Jammerli 'Kopya' Önlemi - Son Dakika
Güncel

Adıyaman1 Üniversitesi´Nde Jammerli 'Kopya' Önlemi

Adıyaman1 Üniversitesi´Nde Jammerli \'Kopya\' Önlemi

ÖSYM'nin Gerçekleştirdiği Sınavlarda Kopya Çekildiğinin Ortaya Çıkmasının Ardından Adıyaman Üniversitesi Benzer Olayların Önüne Geçmek İçin Derslik ve Amfilere Sinyal Kesici Jammerler Taktırdı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, "ösym'nin Gerçekleştirdiği Sınavlarda Elektronik Cihazlar Kullanılarak Başvurulan Kopya Çekme Olayları, Sınav Binalarında Sinyal Kesici Cihazların Devreye Girmesi Gerektiğini Gösterdi. Biz de, Öğrencilerimizin Hem Daha İyi Ortamda Ders İşlemeleri, Hem de Kopya Çekmemeleri İçin Böyle Bir Önlem Aldık" Dedi.

28.09.2010 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlarda kopya çekildiğinin ortaya çıkmasının ardından Adıyaman Üniversitesi benzer olayların önüne geçmek için derslik ve amfilere sinyal kesici jammerler taktırdı. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, "ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlarda elektronik cihazlar kullanılarak başvurulan kopya çekme olayları, sınav binalarında sinyal kesici cihazların devreye girmesi gerektiğini gösterdi. Biz de, öğrencilerimizin hem daha iyi ortamda ders işlemeleri, hem de kopya çekmemeleri için böyle bir önlem aldık" dedi.

Dersler sırasında öğrencilerin cep telefonlarının çalması veya mesaj gelmesi ile oluşan rahatsızlık son olarak sınavlarda teknolojik imkanların kullanılarak kopya çekildiğinin saptanması ile Adıyaman Üniversitesi'ni harekete geçirdi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, "Cep telefonları yüzünden doğru, düzgün şekilde ders işlenemiyordu. Son dönemde merkezi sınavlarda ve muhtemelen de üniversitelerin kendi sınavlarında teknolojik aygıtların yardımıyla kopya ya da benzeri girişimlerde bulunulduğunu gördük. Biz de bu olasılığı göz önünde bulundurarak, üniversitemizin sadece derslik alanında sınırlı kalmak üzere sinyal kesici cihazları devreye koyduk" diye konuştu.

İlk olarak İktisat Fakültesi'ndeki 6 amfi ve dersliğe takılan jammer cihazlarının, ilerleyen günlerde 6 fakülte ve Meslek Yüksekokulu'nda da devreye gireceğini anlatan Rektör Gündüz, şunları söyledi:

"Uygulama, üniversitemizin bütün dersliklerinde işlevlik kazanacak ve sadece bulunduğu alanla sınırlı kalacak bir sistem. Dolaysıyla hem dersler, hem de sınavlar bundan sonra hiçbir sıkıntı olmadan kopya ve benzeri girişimlere ortamın kapatılması nedeniyle çok daha düzgün bir şekilde yapılacaktır. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin gerçekleştirdiği sınavlarda elektronik cihazlar kullanılmak suretiyle başvurulan kopya çekme olayları da aslında sınav yapılan binalarda sinyal kesici cihazların devreye girmesi gerektiğini bize gösterdi. Çünkü bildiğiniz üzere KPSS'deki Eğitim Bilimleri Testi bu nedenle ortaya çıkan girişimden dolayı iptal edildi. Bunun gerçekten hem ülkeye maddi bakımdan hem de bu sınavlara giren diğer öğrenciler bakımından manevi olarak çok ciddi sorunlar yarattığını biliyoruz. Bizim uygulamaya başladığımız sistemden öğrencilerin önemli bir bölümünün çok memnun olacağını düşünüyoruz. Çünkü derse gelen ve bunun için bin bir türlü zahmete katlanan çoğunluk öğrenci belki birkaç arkadaşının mesaj ya da cep telefonu trafiğinden derse olan konsantrasyonu bozuluyor. Muhtemelen bu sınavlarda bu olanaklardan mahrum olan ile olmayanlar arasında bir farklılık doğduğu anlayışı vardı. Bu bakımdan ben öğrencilerin ders yapmak ve dinlemek üzere girdikleri alanda başka türlü rahatsız olmamak için bu tür uygulamaları destekleyeceğini umut ediyorum."

Adıyaman Üniversitesi öğrencileri ise, İktisat Fakültesi amfilerine takılan jammerler nedeniyle telefonlarının çekmediğini görünce şaşkınlık yaşadı. Telefonlarının takılan jammer nedeniyle çekmediğini öğrenen öğrenciler, uygulamayı destekleyerek, "Uygulamanın daha iyi ders işlenmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. ÖSYM ve KPSS sınavlarında cep telefonları yardımı ile kopya çekildiğini ve sınavların iptal edildiğini düşünecek olursak, üniversitemizde ilk kez karşılaştığımız bu uygulamanın iyi sonuçlar vereceğini düşünüyoruz. Artık, derste telefonlar çalmayacak, ders bölünmeyecek ve kopya çekilmesi önlenecek" diyerek memnuniyetlerini ifade etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman1 Üniversitesi´Nde Jammerli 'Kopya' Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement